VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 13:57:18

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Gospodarstvo i financije
| |-+  Registrirani proizvođači
| | |-+  Zakonodavstvo
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Zakonodavstvo  (Posjeta: 198005 puta)
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #75 na: 07 Studenoga, 2010, 23:02:40 »

Ovo je najnoviji "Pravilnik o registru vinograda, obveznim izjavama, pratećim dokumentima i podrumskoj evidenciji " na adresi :

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_10_121_3154.html

Da li ste ga pročitali ?
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #76 na: 11 Studenoga, 2010, 19:20:12 »

Ovo je najnoviji "Pravilnik o registru vinograda, obveznim izjavama, pratećim dokumentima i podrumskoj evidenciji " na adresi :

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2010_10_121_3154.html

Da li ste ga pročitali ?

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/410938.pdf

"sad se odi bavit vinarstvom"  ;) :)
Evidentirano

Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #77 na: 11 Studenoga, 2010, 20:14:22 »

jnix, vjeruj mi to nikoga ne hebe do onog trena kad ih zaustavi porezna. Ja sam furao grožđe iz kutjeva i prvo mi je bilo na pameti , kaj ak me zaustavi murja, Vlasnik kamiona mi je rekao, samo da te ne pošalju na vagu, jebeš vagu a di su papiri, mislim si ja. I tako ja to sve izvezem, i sad si mislim, a kaj da su me zustavili, a nitko živ ti nedaje papire............
Kad ovo stupi na snagu, mislim kad počnu naplaćivati, grožđe će biti 8-10 kn, a ne 2 -4 kn, kao do sad. Ili će sve  biti isto kao do sad samo u truloj banani................
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #78 na: 11 Studenoga, 2010, 23:47:31 »

Mene i frenda je zaustavila murija na autocesti kad smo isli iz Kutjeva s grozdjem. Carina, murija, CVH. Popusili su pricu o tome da je dobio grozdje od bratica i nikom nis.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #79 na: 11 Studenoga, 2010, 23:56:41 »

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/410938.pdf

"sad se odi bavit vinarstvom"  ;) :)

molim boga kad ce doci taj dan da se proizvodnja i uvoz grozda/mosta/vina pocnu malo ozbiljnije kontrolirati i sankcionirati..
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #80 na: 12 Studenoga, 2010, 07:59:50 »

Ja sam veci dio tih formalnosti obavio. Dogovorili smo termin sastanka te je uz dobru volju sve brzo islo tako da se netreba bojati administracije. A opet se pitam kako onda crnogorsko, makedonsko i kosovsko grozdje prodje te kontrole?  >:(
Evidentirano
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #81 na: 12 Studenoga, 2010, 08:56:06 »

Nemožete spriječiti uvoz grožđa. Postoji organizacija koja se zove WTO. posjetom makedoniji bio sam ugodno iznenađen zastupljenošću hrvatskih proizvoda, koji nisu bili baš jeftini u odnosu na njihova. Inače ako ja kao onaj koji imam lovu dogovorim plaćanje u roku od 7 dana , tražim da cijena bude 7 kn po butelji, ali uzimam  SVE.( I tako se pojave na tržištu butelje stare po dve tri godine, na što kupci polude od sreće, još ako izađe članak u dnevnim novinama da je cabernet najbolji za srce, pa gdje je sreći kraj za penziće, liječi srce a malo košta.....) U hrvatskoj prodajem taj cabernet sauvignon po 13 kn. Tko to ne bi uzeo ako imam razgrađenu mrežu prodaje ? Uvijek je količina bitna.........
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #82 na: 12 Studenoga, 2010, 09:36:45 »

A opet se pitam kako onda crnogorsko, makedonsko i kosovsko grozdje prodje te kontrole?  >:(

Prođe jer se deklarira kao stolno grožđe za prehranu.

®alosno ali istinito..za male proizvođače crno tržište je jedini način da im nešto ostane.
Evidentirano
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #83 na: 12 Studenoga, 2010, 14:20:03 »

®alosno ali istinito..za male proizvođače crno tržište je jedini način da im nešto ostane.
u potpunosti se slažem
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #84 na: 12 Studenoga, 2010, 14:35:04 »

Vinofil a kako ga Porezna Uprava probavlja to stolno grozdje doslo u kamioncini u rasutom stanju? Da li ga i Carina prati do stola?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #85 na: 12 Studenoga, 2010, 14:35:23 »

koliko ga uvezu velike vinarije koje od toga rade glavoboljceke za 8 kn, po toj logici bi svaki stanovnik RH u prosjeku pojeo tonu grozda.. :-\
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #86 na: 12 Studenoga, 2010, 17:46:14 »

Carini je bitno da se naplati carina,poreznoj da se naplati porez ako postoji račun na to. Inspekcije ne rade svoj posao do kraja,a uvoznici su se organizirali da su odavno stekli status mafije. Kako uspiju zamračit to "stolno" grožđe kad prođe carinu sam bog zna,možda ga prikažu kao otpis,možda im trgovački lanac daju papire,tko to zna.Trebali ste samo vidjeti kako se šleper takvog grožđa pretovara u pol noći u splitu na jednom raskrižju. 

Vinarije koje uvezu grožđe,naprave vino i prodaju ga uz urednu naznaku podrijetla su najmanji problem,problem je kad te iste vinarije postanu servis trgovine grožđa i vina na crno.

Zakoni RH su jasni,rekao bih i dobri,ali očito je da je nekom u interesu da se oni ne provode. U takvim uvjetima vrlo je teško početi od sebe...
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #87 na: 12 Studenoga, 2010, 17:56:47 »

Vinofil a kako ga Porezna Uprava probavlja to stolno grozdje doslo u kamioncini u rasutom stanju? Da li ga i Carina prati do stola?

To na tržnici nećeš naći ;D  Koliko ja znam to rasuto stanje(mošt,vino u rinfuzi) se u zadnjih godina dobro kontrolira,tu ne vidim problem. Opet kažem,problem je su grožđu koje se uveze kao stolno a kojeg vinari registriraju kao domaće.
Evidentirano
Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #88 na: 12 Studenoga, 2010, 18:03:14 »

Ja sam isao prijaviti svoj posjed i trebao sam reci koliko loza imam posadjenih na toliko i toliko metara. Sada ako bih ja zelio kupiti deset posto prosjecnog uroda to bi mozda i proslo ali apetiti onih koji tome pribjegavaju su tisucu i dest posto vise. E kako sada to uspijevaju. Mozda su dobri sa inspektorima  :o a cudi me da Carina vise brige o tome ne vodi jer ako se roba uvozi onda se uvozi namjenski dakle trebalo bi paziti da se postuje deklarirano  8)
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #89 na: 12 Studenoga, 2010, 18:51:59 »

Gledaj sad ovaj slučaj.. vinarija uredno prijavi svoje površine. Odradi samo rezidbu i pokoje prskanje. Urod je nikakav ali i ulog je minimalan. Ali zato kupi to uvezeno stolno grožđe na crno,deklarira ga kao svoje,dio proda u svježem stanju drugoj vinariji po skupljoj tarifi,dio preradi kao vino. I još pokupi poticaje na površinu. 
Evidentirano
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!