Radi se o čistom usklađvanju zakona sa EU-om. Sama provedba će barem u početku biti vrlo teška tako da možete odahnuti.Doduše,uvijek možete imati zločestog susjeda kojemu je bitnije da vama krava prolije mlijeko nego da njegova da 30 litara. Tj. može vas prijaviti.
Da to je to. Možda uspijemo Brislu prikazati kao tradiciju, narodni običaj, pa nam prođe. Ako ne, ilegala. Ja i prvi sused imamo kotle i ne namjeravamo ih prijaviti. Nije problem 100 kn god., nego ti navodno ugrade brojilo/vuru, kao vodomjer, na kotel i očitavaju koliko si rakije spekel ? Jel to netko negdje već vidio? Vani? Ima li linkova ?
za vino i rakiju u biti podrzavam stvar, ako zelis raditi i prodavati vino na crno, ja sam apsolutno za da tome treba stati na kraj! ako zelis proizvoditi i prodavati vino i grozde, osnuj brate opg, udi u sustav pdva, placaj poreze i doprinose pa da te onda vidimo..
a kaj mi koji ne prodajemo rakiju ni vino? imam rakije 60 tak litara godišnje... to premašuje njihovu kvotu ...
uzmi hrvatu njegovo vino, rakiju i kobase i sta ti ostane od hrvata?
Ja inače ne volim previše filozofirati no ukratko ću reći svoj stav o ovom citatu...pravom hrvatu,koji voli pomoći svojoj zemlji neće biti problem da godišnje izdvoji 100 kuna da na miru ispeće par litara rakije za svoje potrebe....uvijek veći problem stvaraju oni koji žele imati što veću korist od te rakije.Proizvodnja vina na malo ionako iz godine u godinu postaje sve skuplja i skuplja,a većina nas to radi radi gušta a ne računice, jer nema zarade na 500-tinjak trseva.Bar ju ja ne vidim.Pa ako već sve to radimo iz gušta-ne vidim problem u godišnjoj renti koja iznosi cijenu jedne buteljke vina ili par kutije cigareta.To je moj hrvatski :)pogled
Od ovog što zaradim uzmu mi trećinu a od onog što kupim četvrtinu. U rakiju mi ne bu dirali. Neka okrpu velike igrače.
...pravom hrvatu,koji voli pomoći svojoj zemlji neće biti problem da godišnje izdvoji 100 kuna da na miru ispeće par litara rakije za svoje potrebe....To je moj hrvatski pogled