Dobar ti je izbor kakija Hiratane. To je jedna od najranijih sorata, pa ne bi trebao imati problema sa smrzavanjem jer drvo lijepo dozori do zime pa je i lakše podnese.
Pošpricao breskve Championom i bijelim uljem. Na onim ranim breskvama koje su mi podvaljene umjesto Redhavena su vidljive zelene točkice na vršcima pupova.
ja sam odlučio preskočiti bilo kakva prskanja očekujući zimu. Logika je bila, ako zamrzne - pobit će značajan dio tih štetnika, ako ne zamrzne, pobit ću ih prskanjem u veljači ili ožujku.
Daj nam reci tko je proizvođač tih sadnica ( Mirosan, Podobnikar, Bilje, Porenta...) ili su Njemačke što bi po cijeni sudeči bilo logično, jer su sadnice jabuka slovenskih rasadničara znatno jeftinije.Ecolette, Enterprice, Opal, Relinda, Sirius su zaštičene ali im je cijena u normalnim trgovinama 7,50€.Dobar ti je izbor kakija Hiratane. To je jedna od najranijih sorata, pa ne bi trebao imati problema sa smrzavanjem jer drvo lijepo dozori do zime pa je i lakše podnese.Baznik ima puno skuplje sadnice voća i vinove loze ali ima i najraznolikiji izbor sadnica na jednom mjestu a uz to ako nema gužve, gospođa jako rado daje korisne savjete. Ja sam pikirao na jabuku Pilot ali kada mi je rekla cijenu odmah me je popustilo, pa kada još izračunam troškove puta, došla bi me preko 30€. Za te novce u hrvatskoj dobijem skoro 8 a u sloveniji 4 normalne sadnice. Možda ako mi bude koji put uz put.
Ne ide se toliko za štetnike nego za kovrčavost lista breskve.
Orezao jabuke i kruške...loza će pričekat još koji tjedan. Brinu me šljive i trešnje...na nekima su počeli pucati vrhovi pupova bit će sranja
Ljudi, jel ima smisla prskati bakrom i uljem jabuke sada - prek vikenda - temperature su dosta visoke opet, bojim se da voćke i štetnici ne krenu u život.....?