Može se. Bitno je da se ne ostavi voćka vani na mrazu s golim korijenjem dok se kopa rupa ili nešta drugo radi. Temperatura tla nije -3, niti bude u zoni tla gdje se korijen voćke smješta. Smrznuto je par cm zemlje od površine, ne ono u dubini i bez problema se posadi. Uvijek je bolje sad posaditi nego u proljeće. Jednom sam i po snijegu sadio par voćaka, to je bilo zanimljivo.
Usput, hvalite Braebrun kao sumanuti, kakav je okus, koliko se dugo čuva, što je s bolestima?
ionako sam čitao da bi marelice trebalo orezivati u toku vegetacije ne u mirovanju
Posadio sam marelicu iz sjemenjaka, čekao sam rano proljeće da ju orežem jer odmah izbija grana sa strane. Visoka je pola metra... kaj sad da čekam svibanj, odrežem sada ili rano proljeće?
Dali bi trbao zaštititi marelicu od smrzavanja koju sam posadio prije tjedan dana?
Javi se kad bude ispod - 15! Šta se tiče mrazopuca, možeš je bijelom neprozirnom folijom omotati do krune. Ne slučajno prozirnom.
Gastropen je termoizolacijska podloga koja se stavlja ispod laminata ili koristi pri pakiranju proizvoda koji su osjetljivi na promjene temp. i udarce pokazao mi se kao idealan za zaštitu mladica od hladnoće i neproziran je. Zašto ne smije biti proziran? Da li možda biljka utopljena pod prozirnom podlogom reagira kao da je proljeće?