Jucer i prekjucer zavrsio orezivanje jabuka. Nekako mi ove godine nije islo, nisam bas prezadovoljan kako sam to izveo (i dalje mi pregusto izgleda) ali kad se sjetim da te jabuke imaju 35 godina moram biti zadovoljan.Inace, vocnjak mi je pun voluharicinih rupa... nadam se samo da ce mi posadjne vocke prezivjeti!
Slikaj koju da vidimo pa ću ti reći da li je dobro ili nije.Šta se tiče voluharica, morat ćeš trovati. Ja imam mačke koje hranim, pa veći dio potamane voluharica i miševa
Orezao jabuke,a pošto su voćkice mlade nije bilo previše posla.Izvadio jednu trešnju koja se osušila i iskopao par rupa za voćke.Od trešanja sad imam Stelu,,Burlatovu i Van,a sad trebam još jednu posaditi?
Hm koliko sam upucen prema terminima dozrijevanja prema specifikacijama imat ces rupu poslije Burlatove jer ona dolazi u petom i zavrsava dokraja petog mj. A Stela tek od sredine 6mj. i odmah koji tijedan i pol dva ide Van. Znaci mislim na razmak izmedu Burlatove i Stele, nek me netko slobodno ispravi, al ja mislim da je tu rupa i da bi bilo dobro posaditi neku pocetkom 6mj koja rada otprilike do sredine 6mj. kad bi onda trebala Stela nastaviti. Koja sorta bi bila idealna nisam siguran pozeljno bi bilo da je samooprasivac.
@ Ja imam mačke koje hranima zamisli tek da ih ne hraniš
Moje iskustvo kaže da orezana voćka na prvi pogled mora djelovati malo neuredno, jer iz čega će roditi ako je okljaštriš do kostura? Pratim uz cestu kad putujem kak to drugi rade, ali ove jako orezane daju zelenilo, ali roda - slabo !