VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
09 Lipnja, 2026, 00:03:19

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Voćarstvo
| |-+  Voćarstvo
| | |-+  Što smo radili u voćnjaku
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 71 Dolje Ispis
Autor Tema: Što smo radili u voćnjaku  (Posjeta: 397227 puta)
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #465 na: 14 Listopada, 2013, 19:31:32 »

Danas sam pošpricao breskve s nordoxom protiv kovrčavosti.
Evidentirano

I onda neš pil
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #466 na: 15 Listopada, 2013, 03:38:19 »

Završili sa berbom Zlatnog delišesa i Idareda. Odvojio 50 kg od tuče oštečenih plodova za sok i danas idu na prešanje i pasterizaciju.

@Jeremija
Kaj nije malo prerano za bakar ? Kod mene je na koštičavom voću još svo lišče gore i pričekat ču da bar 2/3 lišča opadne.
Evidentirano
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #467 na: 15 Listopada, 2013, 13:20:49 »

Završili sa berbom Zlatnog delišesa i Idareda. Odvojio 50 kg od tuče oštečenih plodova za sok i danas idu na prešanje i pasterizaciju.

@Jeremija
Kaj nije malo prerano za bakar ? Kod mene je na koštičavom voću još svo lišče gore i pričekat ču da bar 2/3 lišča opadne.

Kod mene je isto još rano za bakar na breskvama. Mislim napravit prvo defolijaciju i prihranu s 5 postotnom ureom, a onda koristit bakar tek kad padne lišće...
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #468 na: 15 Listopada, 2013, 19:15:21 »

@Jeremija
Mislim da je Razor napisao prošlu godinu da se može špricat kad lišće počinje padat,a kod mene pada.
Evidentirano

I onda neš pil
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #469 na: 15 Listopada, 2013, 19:52:37 »

O sada sam čak iznenađen da je Pink jestiva već sada iako se vodi kao jabuka koja se bere kraj listopada početkom studenoga, a sada je tek sredina listopada ! Rekao sam ti ja da je Pink dobra.  ;D

SAS Pink nije dobra nego je najbolja. ;D...nego nekak mi fali netko već duže vremena na forumu, a pogotovo na ovom voćarskom dijelu foruma..
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #470 na: 16 Listopada, 2013, 00:51:14 »

SAS Pink nije dobra nego je najbolja. ;D...nego nekak mi fali netko već duže vremena na forumu, a pogotovo na ovom voćarskom dijelu foruma..

auuu sad je još najbolja sorta hehehe ko bi rekao !  ;D
Evidentirano
53njac
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #471 na: 16 Listopada, 2013, 15:26:08 »

Haj. Da vas upitam!!!! Jučer bio u Petrinji i moj prijatelj i domačin  doslovno me natjerao da si izvadim breskvu vinogradarku izniklu iz koštice i vrlo lijepo  i gusto izrasla ali izričito niska. Nisam imao kud i iskopao /vrlo pažljivo jer je korijen bio razgranat ali sam uspio bez velike štete/. Maloprije sam ju posadio u svom vrtu  onako kao i sve vočke do sad  /sve se vrlolijepo primile i žive svoj mladi drvenasti život/. Dali je ova "agresija" na vočku u ovo vrijeme njenog rasta za nju veliki šok i dali će mi preživiti, jer ja NEÆU  od prijatelja kad na ljeto dođe na more hahahaha i vidi da sam nešto zabrljao kod sadnje.
Evidentirano
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #472 na: 16 Listopada, 2013, 16:35:31 »

ja sam tako višnju posadio pred ljeto, pa je preživjela. Onda sada prije mjesec dana opet ponovio postupak sa novim izdankom višnje, pa nije preživjela. Sve je moguće.
Evidentirano

Brckovljani
dugi68
Mlađi novak
*

vranovci

Email
« Odgovor #473 na: 16 Listopada, 2013, 17:23:55 »

Haj. Da vas upitam!!!! Jučer bio u Petrinji i moj prijatelj i domačin  doslovno me natjerao da si izvadim breskvu vinogradarku izniklu iz koštice i vrlo lijepo  i gusto izrasla ali izričito niska. Nisam imao kud i iskopao /vrlo pažljivo jer je korijen bio razgranat ali sam uspio bez velike štete/. Maloprije sam ju posadio u svom vrtu  onako kao i sve vočke do sad  /sve se vrlolijepo primile i žive svoj mladi drvenasti život/. Dali je ova "agresija" na vočku u ovo vrijeme njenog rasta za nju veliki šok i dali će mi preživiti, jer ja NEÆU  od prijatelja kad na ljeto dođe na more hahahaha i vidi da sam nešto zabrljao kod sadnje.

u nekim knjigama piše da je voćke bolje saditi u jesen jer tada prestaju intenzivne aktivnosti nadzemnog dijela voćke a pojačava se aktivnost korijena. samim tim znači da nisi ništa pogriješio što si sada posadio voćku- i sam sadim u jesen i super sam zadovoljan  ;)
Evidentirano

slavonijo sve ti cvalo
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #474 na: 16 Listopada, 2013, 22:21:23 »

Trebala bi preživjeti iz jednostavnog razloga jer je sada faza otpadanja lišća (listopad) tako da krošnja više necrpi toliko hranjive tvari kao u vrijeme faze pune vegetacije (proljeće i ljeto). Kažem trebala bi jer nije ništa sigurno, ali svakako zalijaj vodom i dobro nagazi zemlju da nebude korijen bio na zraku.
Evidentirano
53njac
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #475 na: 17 Listopada, 2013, 08:47:05 »

Haj. Lijepo od vas što ste se javili i "utješili" me  ::) Sve sam obavio kako treba i sad čekam,čekam,čekam da vidim kako će se održati. Ako bude kao majka bit će vrlo ukusna i sočna. Iznikla oko 2 metra od matičnog stabla. Jedino me brine njena vrlo mala visina /uslikat ću ju za koji dan /  a krošnjica vrlo lijepo razgrtanata i bujna sa zdravim listovima. Jednostavno ne znam kako ju obrezati i formirati. Moram sačekati da otpadne lišće da vidim što je za škart.  Ali pošto vjerujem vama znalcima i date svoje mišljenje tako ću i napraviti. A sad idem na drugu lokaciju kod sina posaditi 5 loza fragole od istog "davitelja" da vidimo kako će BANIJKE rađati u PRIMORJU. Inače imam problem sa prijateljima, svi mi donose loze i mladice vočaka i SVI očekuju da to sadim a neki to urade i sami i naravno onda svako toliko navrate da vide kako to raste, NARAVNO opet uz roštilj i kojekakva pića. Baš je lijepo imati prijatelje ljubitelje loze i vočarstva.  ::) ::)
Evidentirano
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #476 na: 17 Listopada, 2013, 18:53:57 »

breskvu ne orezati na jesen, kad padne lišće!

Ona se orezuje kad vegetacija krene, u rano proljeće
Evidentirano

Brckovljani
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #477 na: 18 Listopada, 2013, 17:46:11 »

Uglavnom da,bolje je saditi ujesen,al ne žuriti i prekidati normalni ciklus sazrijevanja.Pustiti da lišće otpadne,ako se ima strpljenja čekati i onda iskopati i saditi.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #478 na: 20 Listopada, 2013, 21:00:02 »

Malčiranje voćnjaka, danas. Grenice, neke jesu za brat, neke nisu. Interesantna stvar koju sam pisao. Insolacija i nezaklonjenost položaja od prevelikog sunca uzrokovala je to. Ako nemate mreže, režite voćke tako da vam krenu vodopije u sredinu i na visinu krošnje, šta će s vlastitim lišćem zakloniti plodove od udara sunca. Ovo naravno ovisi i o uzgojnom obliku. Zakuhana grenica ne vrijedi ništa :o
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #479 na: 20 Listopada, 2013, 21:05:00 »

Vrijeme je za koštićave voćke oprati ih sa bakrom prvi puta, u opadanju listova ;)
Evidentirano

Str: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 71 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!