VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 21:29:30

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ostalo
| |-+  Proizvodnja jakih alkoholnih pića
| | |-+  Medica
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 [2] Dolje Ispis
Autor Tema: Medica  (Posjeta: 20511 puta)
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #15 na: 23 Studenoga, 2012, 20:12:05 »

Meni je najbolja medica,ako se stavlja med od kestena jer ima najači miris i okus tak da skoro ni netrebaju neki dodaci,osim vanilije.Bitno je imat dobru bazu rakije!Ovaj recept od studentice mi je super samo bi ja stavil kestenov med za svoj gušt.
Evidentirano
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #16 na: 16 Prosinca, 2012, 10:30:54 »

eto da obnovimo malo temu;
ja stavio 2 litre rakije lozovače, i 720ml kestenovog i 350ml livadinog meda te dodao 4 žlice cvijetnog praha,
i nekoliko kapi propolisa i cca 0,5 l destilirane vode.
 svaki dan promješam nekad i 2 puta i nakon 10 dana još uvijek ima na dnu dosta taloga, da li takog smije biti ili ne?, i da li se mora čuvati na toplome ili na hladnom.
da li netko filtlira i koliko mora odstajati prije upotrebe.

hvala
Evidentirano

Prigorci - najljepše popevaju kada grozdje bereju.
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #17 na: 16 Prosinca, 2012, 22:57:48 »

Ja med odmah miješam u rakiji tak dugo dok se skroz ne otopi i stavim na toplo.Ostavim tak desetak dana i pretocim preko pamucne krpe.
Stavljam manje meda 500g na 2l rakije i ne stavljam vodu.Neznam jel se tebi sav med rastopil ili ne,ak nije mješaj dok se ne otopi i nemoj ga zagrijavati prek 45 stupnjeva,jer med gubi ljekovitost.Promješaj i ostavi dan dva bez mješanja pa pretoci prek filtera za kavu ili pamucne krpe i drži na hladnom.
Možda ti ima taloga kaj si stavljal cvijetni prah.Ja stavim samo med i može se odma pit dok se otopi.Može se stavit i neke trave:ružmarin,kadulja,mažuran,komorac....kak kome paše.Pozdrav. ;) :D ;D ;

Evidentirano
podravec
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #18 na: 25 Ožujka, 2020, 13:50:24 »

Dragi forumaši da se ne zaključa tema dodajem jedan izvanredan recept za RAKIJU S MEDOM
recept je iz Gospodarskog lista od g.Miroslava Banića,dipl.ing.

Sastojci: 0,5 kg najboljeg aromatičnog meda (lipa,agacija),0,7 l (38-42%) lozovače ,0,1 l prokuhane ili destilirane vode, 0,15 l najboljeg bijelog suhog vina,1 kom ekološkog limuna i prstohvat korijandera.
Med ulijte u veći lonac i uz miješanje zagrijati da postane tekuć.Odmaknite  lonac s zagrijane ploče i neprestano miješajući dodajte redom,rakiju,vodu,bijelo vino,naribanu koricu limuna i zdrobljeni korijander.
Dobivenu mješavinu ulijte u boce do vrha i zatvorite.Nakon dva mjeseca stajanja  sve procijedite i ulijte u nove čiste boce.
i ono najvažnije za te boce zaboravite bar par mjeseci,što duže stoje to je medica bolja!!!!
Evidentirano
 Str: 1 [2] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!