VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 13:02:19

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Alati u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 47 48 [49] Dolje Ispis
Autor Tema: Alati u vinogradu  (Posjeta: 360124 puta)
toplichanec
Novak
**

Krapinske Toplice

Email
« Odgovor #720 na: 24 Siječnja, 2022, 17:50:50 »

našao sam video, ali ne i rukavice - 30 sek

https://youtu.be/3JkjtkDWfYY

Evidentirano

vinum bonum pax in domum
Laci1234
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #721 na: 24 Siječnja, 2022, 20:47:47 »

u subotu orezao sto komada od ukupno 400.čokota,sa boschovim škarama,nemam zaštitnu rukavicu,ali se privikneš,ljeva ruka mora biti uvijek na pristojnom razmaku od oštrice,kad prekineš za čik pauzu,netrebaš isključiti škare,za minutu se same automatski iskljuće,kad počinješ dalje raditi,okineš dva puta,i natrag su u radu!!,bez problema režu i deblje lucnjeve,baterija jo uvijek bila na sve tri zelene crtice,radi probe natrg priključio na punjenje,za 10.minuta baterija bila na ful puna!!
Evidentirano
Laci1234
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #722 na: 06 Veljače, 2022, 08:24:52 »

jutro dragi članovi,eto da se javim sa novimiskustvom sa bošovim škarama za vinograd,u petak porezao 200.komada čokota,počeo u 8.sati,baterija se tek ispraznila u 16.sati,znaći osam sati rada sa jednom baterijom,jedino sam par žica porezao,dok se ne stekne praksa,super zadovoljan sa škarama,imam u kompletu dve baterije,ova koja se ispraznila,stavio na punjenje,treba 25.minuta da se napuni!!..eto LP svina
Evidentirano
toplichanec
Novak
**

Krapinske Toplice

Email
« Odgovor #723 na: 06 Veljače, 2022, 09:45:11 »

Isto su i moja iskustva odlična. Cijeli vinograd porezan. Bez ikakvih problema, baterija drži puno više nego što mogu ja. A i klet je na vrhu, tak da se i ja malo prištekam na bačvu pa se punim. Ekološki osviješteni :)
Ruka nije trpjela ništa. Po meni odnos dobiveno -  uloženo je odlličan.
Ne velim da nema boljih škara, one s potenciometrom gdje oštrica prati okidač, kao i one sa zaštitom, čim s rukom takneš neki metalni dio, one se deaktiviraju, također vidim da ima i onih koje se mogu podesiti da se otvaraju do pola. Ali te su dosta skuplje.
Sad žena reže ruže, isto sa njima, oduševljena i ona.
Nakon toga idu vočke na red.

Ja prezadovoljan.
Evidentirano

vinum bonum pax in domum
Žveplo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #724 na: 06 Veljače, 2022, 13:05:41 »

Evo ja čekam da mi dođu jer su sve pokupovane i onda u akciju. Naručil sam ih još u 12.mjesecu, dolaze drugi tjedan.
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #725 na: 06 Veljače, 2022, 19:26:43 »

Ma koji vam je kuki? Uložiti u škare dva soma kunića kad fitoplazma ždere vinograde? Čemu forsa zbog 200/300 čokota? Žena i ja porežemo 1200 sadnh mjesta s desetak ručnih, običnih škara kroz tjedan dana laganini, s guštom, čik i gem-pauzama  ne bole ruike, nimalo. Ne vidim svrhu. Ali dobro, ok, inače sam liberalan, tko voli nek izvoli, nek mladi svijet napreduje. Oko mene sa mahom sjeku vinogradi, potrebnija bi bia neka aku-sekira ! Najte kaj zameriti. Ak povise penzije možda i ja napravim glupost i kupim aku škare.
Evidentirano

46.086344, 16.117566
Laci1234
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #726 na: 06 Veljače, 2022, 19:53:58 »

većer,a kaj se može,tehnika ide napred,tak smo govoril i za drvene bačve da su nezamenjive,došle inoks bačve,i sad masovno idemo na inoksice,na sreću kod mene na Barbari za sad nema fitoplazme, a mladi su i onak nezainterisirani,čast izuzecima,a što se tiće škara super su,a za penzije,sumnjam da nam budu išle puno gore!! LP
Evidentirano
Žveplo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #727 na: 04 Ožujka, 2022, 18:45:33 »

Evo škare su konačno stigle u srijedu i jučer i danas sam orezal gorice za koje mi je inače trebalo 4 dana. Ide duplo brže. Na početku je bilo malo straha jer režu ko blesave ali lijevu ruku treba držati podalje i to uđe u automatiku, a prst na okidaču ko nekad u vojsci na pušci malko odvojeno. Odlična stvar. Jedino kaj nema neke cuge kad režeš, da si ne bi prst odrezal. No zato bum sad nadoknadil. :)
Evidentirano
toplichanec
Novak
**

Krapinske Toplice

Email
« Odgovor #728 na: 26 Veljače, 2024, 15:00:23 »

Prošle godine sam kupio dvije akumulatorske prskalice, jednu skupu Solo, a drugu jeftinu iz Goldija.
Solo mi služi za prskanje vinograda fungicidima dok je još malo, pa ne uključujem pumpu, a i doma za voćke. Vidi se kvaliteta, drugačija je plastika, radi odlično.
Drugu jeftinu, ovu kinesku, koristim za herbicide za vinograd (prskanje korova). Vidi se da je lošije kvalitete materijal, ali i ona radi odlično, šprica odlično.
Eh, kako su obje kupljene u isto vrijeme i radile su, za dugotrajnost ne znam, znam da na Solo mogu promijeniti bateriju, a na ovoj baš i ne, nekako je zalivena u plastiku. Možda se i da, ali neću raskapati dok god radi.

Koja će duže - ???
Cijena:  6 kineskih = 1 solo

Eto, ono što sam se bojao se i obistnilo. Solo prskalica (Made in Germany), skupa, krepala, danas probao, ništa, na tipki 1 samo zuji i ne pumpa, a na tipki dva niti ne zuji. Pospremio ju prošle godine, doma je u kući, na suhom, nema smrzavice, čista, uredna, baterija napunjena, ali ništa. A ovaj kinez i dalje radi bez greške. Što reći. Je da je Solo puno ljepša, čvršća, ergonomija bolja, ali ne radi. U servisu vele, samo zamjena pumpe je 100 €.

Evidentirano

vinum bonum pax in domum
 Str: 1 ... 47 48 [49] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!