Moraš promijeniti i onu gumenu dihtungu koja je na klipu za pumpanje ili samo malo pritegnuti maticu koja stišče tu gumicu (mislim da je ključ 17) i obavezno nad tu gumicu poslije točenja škropiva staviti malo ulja. Poslije upotrebe obavezno podignuti ručku za pumpanje u najviši položaj da se gumica za pumpanje ne zapeče prilikom stajanja.
Jel zna neko kak popraviti sljedeću situaciju: na staroj bakrenoj šprici mi se desilo da ju više nisam mogel napumpati tj. pumpal sam ali nije bilo pritiska. Onda je deda nekaj šarafil i rekel je da su se poglodale neke gumene kuglice.To smo teškom mukom zvadili van i stavili nove, ali opet ne radi, jer kad pumpam, špric koji natočim u špricu mi izbija van kroz ono di je ručka s kojom se pumpa. Ne znam kak da drukčije objasnim. Jel ima ko kakav pametan savjet ?
Potpuno isto sam ja imao prije tjedan dana.Bakrena šprica, nema pritiska, zatim još pušta na brtvi, a uz put se još i napuhnula na kotlu gdje je pritistak i malo šprungirala.Popravak: dao zalotati špricu. Sad ne pušta ali i dalje nema pritiska.Kupio komplet gumica i neka kuglica koja je strunula, promjenio mi čovjek koji se tim bavi, malo nauljio, sad radi ko nova, ajde ne baš ko nova, ipak je stara 40 godina, ali je i dalje odlična.Drago mi je da ste nam se vratili istim elanom prema vinogradu i njegovim čarima nakon problema sa zdravljem.®elim i dalje sve najbolje u tom pogledu.Što se tiće šprice to se tak i radi.Zategneš tu maticu na rućki,i podmažeš onom mašću za ležajeve,jer ulje se prebrzo ispere.A da bi ta gumica što duže ostala u neiskrivljenom stanju ,poželjno je nakon upotrebe ponovo tu maticu otpustiti.To obavezno napraviti na kraju sezone kad šprica dugo stoji van upotrebe i tad dolazi do deformacije dotićne gumice (otvrdne i ostane u tom stisnutom stanju i više ne dihta dovoljno).
Ja sam čuo ili pročitao negdje ne sjećam se vise da su pravili za flaxericu zaštitu od auto ratkape tak da ne baca prema gore.
htio bi si nabaviti ovu vezalicu za lozu pa me zanimaju Vaša iskustva I gdje ima povoljno za kupiti vidim novi marof 288kn a da li ima jeftinije...