Ubo sam si danas Fiskars P68 škare za 95kn,za pomagača u rezidbi Pregledao sam sve žive cjenike,osim na INA-i nema ih nigdje za tu cijenu,kod nas i vani se kreću od 130kn na više,mislim da su trenutno "best buy" pikirao sam jači model P94,ali je duplo skuplji i malo mi preglomazno djeluje za moj ukus.Sad uz Felco 6 imam dostojnu zamjenu i još par starih za raznorazne gluposti dovoljno
Zato što nigdje u svijetu ni ne koštaju više od ove "privilegirane" cijene,proguglajte malo ,samo bezveze troše papir na naljepnice,malo su im to već izlizane fore,zbog toga necu uzeti škare automatski sumnjam i u njih,nisu možda loše ali ne vrijede ni kunu više od te "akcije".
Isprobavao sam Fiskars P68 skare,skidao lucnjeve,makar vecinom vocarskim skarama jer su fest debeli,a meni lakse,dobre su,ali Felco 6 kaj imam puno lakse rezu,mozda Fiskars nisu dobro nabrusene,iako nove,pomocnik mi Felco nije dao iz ruku da zamijenimo,jednostavno se osjeti razlika,bil je manji napor za ruku,sad mi je zao kaj nisam mozda uzeo one vece Fiskars pa da usporedim,ali kaj sad nemam tolko ruku.Nego kak i s cime brusite skare,dijamantnim turpijama,brusnim papirom,kamenim brusevima,neka druga tehnika?
Zanima me u čemu je poanta,svi mi imamo (bar ja) nožice za lozu i nožice za vočke(masline),za lozu felko 2,a za maslinu kuker sa dvi oštrice i sad zašto se ove sa dvi oštrice nebi mogle koristit i za lozu ima li kakav razlog?
uzmi granu od voćke i od loze, svaku odsjeci sa škarama za lozu pa sa škarama za voćke pa pogledaj razliku
Iste te voćarske škare mogu ići za rezidbu loze ali. kladim se u svoje brkove da sa vinogradarskim škarama nećeš napraviti tako fini rez na voćki.