Nema,pa vidiš koliko koštaju,profi koje se spajaju na računalo koštaju i 30x više Ovakve stvarčice ti se spajaju na računalo http://crometeo.hr/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=107
Evo tak to izgleda nakon obrade
Nisam siguran da sam na dobroj temi ali vjerojatno mi netko može pomoći oko izbora šprice za moj vinograd. Stara bakrena mi je podlegla dugogodišnjoj upotrebi. Za špricanje koristim prosječno 60 litara vode ( mali nasad ). Gledao sam u Baumaxu plastičnu ali nisam siguran kakva je ( kineska proizvodnja ) SOLO program smatram, preskup je.
Razmišljam nešto u tom pravcu, skinuti jednu stranu noževa ovom starcu (pofarbanom), ali zar nije puno za kositi, flaksati ovo u sredini. imam cca 500 čhv površine !?
Našao sam jedne škare za cijepljenje http://www.dealextreme.com/p/professional-fruit-tree-grafting-tool-with-2-blades-46402#open full view. Molio bih nekog ko cijepi da li nožem ili sličnim škarama da pogleda i prokomentira ako može po slikama da li bi to poslužilo sa amatersku upotrebu,vježbanje cijepljenja,poklon nekom ko zna sl.Naravno i cijenu od 20USD sa besplatnom dostavom i bez nekih dodatnih davanja,a to pouzdano znam iz iskustva sa takvim ciframa i dostavom od njih.Ja zapravo ni ne znam koliko to kod nas košta,od najeftinijih do najskupljih,nisam ni vidio,ni gledao to kod nas.Hvala
jedno pitanjce:Pripasal sam si prskalicu od Fergusona(K®K-Agromehanika,onu za prskanje kukuruza) na Tomo Vinković.Plan mi je one bočne grane koje se spuste vodoravno dići okomito(i to sam sve pripasal).E,i sad kolko sam primjetio iz tih postojećih dizni ne izlazi tekućina pod dovoljnim pritiskom da bi bilo dost za prskanje vinograda.Pošto sam to zamislil da ja dignem te grane i samo se profuram po redu i prskam lijevo i desno,sad mi treba jaći mlaz.Pa znaći,molio bih nekog (ak je ko tak nekaj probal)da mi preporući koji otvor dizne bi bio dovoljan da mi odradi to kak spada.Što se tiće udaljenosti mlaznice od reda tu nije problem jer sam napravio da se taj razmak lako podešava.
ajde ako budes naručivao naruči i meni jedne pošaljem ti pare unaprijed
Hm, neznam kak bu to funkcioniralo, ti trebaš pravi vjetar i maglu , ovak buš samo površinske listove, kad bude to malo obraslo do grozdova nebu niš prošlo...a sumnajm da buš optrgaval svaki put do te mjere...da probija na drugu stranu reda van, ovo bude ispalo kao da špricaš ručnom špricom
Pripasal sam si prskalicu od Fergusona(K®K-Agromehanika,onu za prskanje kukuruza) na Tomo Vinković.Plan mi je one bočne grane koje se spuste vodoravno dići okomito(i to sam sve pripasal).E,i sad kolko sam primjetio iz tih postojećih dizni ne izlazi tekućina pod dovoljnim pritiskom da bi bilo dost za prskanje vinograda.Pošto sam to zamislil da ja dignem te grane i samo se profuram po redu i prskam lijevo i desno,sad mi treba jaći mlaz.Pa znaći,molio bih nekog (ak je ko tak nekaj probal)da mi preporući koji otvor dizne bi bio dovoljan da mi odradi to kak spada.Što se tiće udaljenosti mlaznice od reda tu nije problem jer sam napravio da se taj razmak lako podešava.