Danas dobio Felco 7 na poklon za rođendan od supruge.Malo sam probao rezat-fantastično,jedva čekam rezidbu.
ja felco škare koristim samo za trsje, nikakve voćke, ruže ili neke slično.... Radije bi uložio u neke kukerice ili druge škare nek iste raubal za sve poslove... Ali, to sam ja
prvo sto me zasmetalo je to sto kazes iskrenje pri ostrenju . Znaci da se materijal zagrijao i da je doslo do promjene strukture zeljeza ( kristalne strukture ) i vise nema onu cvrtstocu koju je imao .Nema ostrenja a da iskre sijevaju , mozes zaboravit kvalitet. Ostriti sa vodenim tocilom ili rucno .Drugo , sve sto sam do sada reklamirao PAVIN u rekli su eto da sam ja prvi i da niiiikada nisu imali slicnih problema i da sam vjerovatno ja negdje nesto pogrijesio . i Zadnje , bitan je taj kut ostrenja . naravno da premali kut stvara super ostricu koja se onda malcice povije i s tm vec dere suprotni noz a onda i on ovaj i tak da imas tupe skare nakon 15 min .Dvojku imam vec dvije ( imao ) godine i nikad je nisam ostrio .( sad ih ostri neko drugi , sve proste posjekao da bog da !!! )
da neko od " prijatelja " mi popalio skare . Zadnje sto sam radio je bila berba , poslije toga u tom metezu nisam kontrolirao ni gdje su i sada vidim da ih vise nema !Ma jebes to . Ko kad imas zgodnu zenu onda samo moras gledat da ti je neko ne okrene ili kad imas dobar auto da ga ne osteti neko i sl .Mislim da ih vise necu kupovati . Kupio neke kopija dvojke . sasvim zadovoljan .
Odg: Alati u vinogradu « Odgovor #263 na: 29 Ožujak, 2011, 13:40:13 » --------------------------------------------------------------------------------Jučer se počastio novim strojičićem kupio nastavak za sthilovu kosilicu fr350 onu malu fezicu za obradu između trsova ,ljudi, super stvar odma je probao i to je milina lipo od loze do loze i sve lagano okopano bez velike muke,cijena joj je 1660kn ali vridi svake lipe!!! Molim GABRU da pošalje koju fotku freze i kosilice i pojašnjenje kako to radi, intersira me taj stroj!
Zahvaljujem se GABRI na pojašnjenju sad si me zaintersirao za to, kod mene je u vinogradu pjeskovito tlo i mislim da bi mi to jako dobro došlo ali budući da nemam STIHL kosilicu morat ću kupiti i jedno i drugo. Koja mora biti snaga te kosilice, koji model prporučuješ!