Gdje mislis da si pogrijesio?
Jucer pretocen dio rizlinga iz inoxa u drvo, suprotno savjetima moderne enologije. Berbe rizlinga 2002. i 2003. smo vinificirali u novoj akacijinoj bacvi sto nije bila dobra odluka, ali mislim da ce mu stari hrast dati onu notu vise.
Ma ne pa nema tog vina odavno osim par butelja u arhivi. Htio sam reci da smo probali rizling vinificirati u akacijinim bacvama pa to nije bila neka sreca. Sad sam probao u malo vecoj hrastovoj bacvi pa cu vidjet hoce li se ista pozitivno iz toga izroditi. Ja vjerujem da da.
Da, to je sad pitanje da li su manje bacve (barrique velicina 225 l) koje su sada u modi i najbolje rjesenje za dozrijevanje vina. Da li je oksidacija prebrza? Ili je to samo nacin da se sto prije vino spremi u prodaju?
Da, to je sad pitanje da li su manje bacve (barrique velicina 225 l) koje su sada u modi i najbolje rjesenje za dozrijevanje vina. Da li je oksidacija prebrza? Ili je to samo nacin da se sto prije vino spremi u prodaju?Kolike bacve ti koristis?
Jel itko ista radi u podrumu ili se vina sama formiraju? Prosli tjedan isfiltriran skrlet iz drveta i jedan dio iz inoxa. Danas ubacena bistrila u 1 rizling, 1 skrlet inox i muskat zuti. Neka sad odrade par tjedana pa ce i oni na filter lagano. Sutra jos prekontroliram sumpore i nadodam i to bi bilo to do nedjelje kada cabernet micem s grubog taloga.