Danas sam susedi Meliti suknul porciju PVPP u inox 350 l. Oksidiralo ko voćni čaj. A kao sumporila je...da,da !
15. XII. boja se popravila za 50 %. Stavio SilFlock, pa za dva sata Hydroclar želatinu. Melita miješala, pita dokle, reko dok ti ne dojadi !22.XII. vino potpuno bistro, lijepe blijedo žućkaste boje. Melita oduševljena. Hvali i diže mi rep po cijelom kraju. E sad, rekli smo ovdje da po hladnoći ovo baš ne djeluje. Bilo i - 17, kletica joj sva naherena, puše na sve strane, vrata koma, a očito je djelovalo. I to s minimalnim dozama, a oksidacija, smeđe crvenkasta, bila zbilja jaka !?
a si ga poslije tog pothvata ponovo pretakal il ne?to je napravil moj šogor sa direktorom,al ne prizna da je prtoćil bez sumpora,no boja je naranđasta,a za vuru skoro da posmeđi(i to nakon pretoka )
Pitanje je dali je stvar riješena s PVPP-om, u puno sličajeva se nakon određenog vremena oksidacija ponovo vrati bez obzira i na pretakanje i filtriranje.Meni se najbolje pokazalo skidanje oksidacije pomoću zdravog finog taloga.