Je lako je nakon bitke biti general. Ja vam govorim osobna iskustva i ona mi govore da pretjeranu defoliaciju nije dobro raditi u normalnim godinama. Ova def nije normalna.. Frendu sam u Kutjevu uzimao grozdje i covjek nije radio defoliaciju, a imao je slador 16 u masi.Most kipi sa 228 i arome su mu zasad fenomenalne. Nitko nikad nebi rekao da je rijec o grasevini.
E,danas smo 3.pritočili i bilo i crno i 2.dodali sumpor,a sutra ili prekosutra ču 1.napraviti analize oba vina.U nas sada traje berba maslina a ja toga imam dosta pa onda kišne dane koristim za podrum.
Ja još nisam pretočio graševinu jer još radi, 14 dan. Ove godine mi je sva graševina tiha i mirna u vrenju.Pretočio Pinot, a Silvanac sutra.
ps. molim da mi se ne brišu odgovori, jer su sa razlogom stavljeni kao potvrda onoga što je mmihale dobro skužio i još sam dodao mišljenje da je takav redosljed pravilan ...., a sve radi znači objašnjenja onoga što neki nisu skužili ...-ima odgovora koje treba brisati puno više, moji su 98% konkretni i u svrhu rada oko vina i vinarenja...