Slaka češ se teško riješit,to se zove korov,a meni se dosadilo borit protiv njega neka raste a kad pofrezam nema ga par dana i to je to.
Ja sam se slaka rešil sa DeherbanomA.Napraviš smesu i staviš u malu kučnu špricu kaj mi žena koristi za pranje stakla. Šećeš se po trsju i samo špricneš po listu.To mi je hodalo za 300 trsova. Za malo više malo razmisli, jer se ne smije po lišću trsa.
Mladi je vinograd pa nebi još išal s herbicidima.Ima trseva 2,3 i 4 godine starosti.Budem kopal i frezal pa kasnije probam s nekim herbicidom kaj djeluje na slak,a htel bi se ga svakak rešiti.
Mi tu travu isto zovemo črevec.Ljekovita biljka,a može se jest i kao salata.Crijevac-Stellaria media Vill,porodica karanfila.Druga imena:Mala mišjakinja,poljska mišjakinja.Ja je na proljece podfrezam,ako je ima.Ona se razgradi i to je ko neka vrsta zelene gnojidbe.Nisam previše ljut kad je ima,samo je treba na vrijeme podfrezati ili pokositi jer brzo raste.Ljeti više ne raste,nego ponovo na jesen i u proljece.
heh,bio danas u vocnjaku, vinogradu, a sada je vrijeme za pivicu i Medveščak (hokej!)a poslije Ratovi zvijezda!Teška su vremena, brige i troškovi, budućnost nas pritišću sve više, ali ovakvi dani kad se mi se poklopi sve što volim u jedan dan.... tada mi kroz glavu prođe misao, "a viš kako si nezahvalan bio, život je lijep!"...vjerujem da nam svima ponekad treba takav podsjetnik!