Meni nije jasna samo jedna satvar, na primjer uzmimo kutjevačku graševinu ,ona je osvojila na vinoviti zlatnu medalju, znači prema tome bi trebala biti odlično vino, e sad uvjek če se nači poznavatelji vina koji če reči da to vino nije ni blizu vrhunskome... Moje je pitanje koja stvar tu nevalja, dali ne valjaju izložbe na kojima bi se trebala izabrati i ocjeniti najbolja vina , ili ne valjaju poznavatelji vina koji očekuju nešto drugačije od vina...Ako o su dva vina ocjenjena sa 88 bodova , kako onda može netko reči da je prvo vino bolje od drugoga???
Da, Ivan ti radiš na ekološki način, a za to treba puno raditi i učiti. Mnogi ljudi za to nemaju ni vremena ni volje pa posegnu za herbicidom...
@ja kad se malo zamislim (opet ja filozofski), meni su sva ta ocjenjivanja pomalo besmislenaPa to ti je uglavnom stav globalne većine Zagoraca,pogotovo ak imaju vino samo za sebe(i ja sam ti tu negde )....citiram-"kaj bum ja nosil svoje vino da mi neko drugi mudruje nad njim,meni je čist dobro za pit"
Ma boja je takva kakva je, jbg uvjetovana je lanjskom (katastrofalnom) godinom. Te case su zakon. Cim dodju u Pevec pokupujem sve kaj imaju
Skrlet, ovaj na fotki. No ne znaci da ce bit dobro ocijenjen jer ocjenjivaci ne poznaju tu sortu.
Ne bi se složio s tobom.Mislim da to oni jako dobro znaju.
Nije bitno koja je sorta, ocjenjuje se vino a ne sorta... Prema tome bi trebalo značiti da bi i npr Kavcina trebala dobiti bolje ocjene nego zaslužuje jer je iz nje skoro nemoguče napraviti vino za 75 bodova... To je sorta koja nema preko 15% šečera i jako je vodenasta...
NeOcijenjuje se svaka sorta posebno i naravno da nemogu u istom rangu biti kraljevina i traminac