Ne bojim se ja Gabro Japana, bojim se Vezuva iznad Napulja koji je aktivni vulkan i u sinergiji sa Genovskom ciklonom ukinut će nam poljoprivredu na koju godinu! Potresi su samo pokazatelj aktivnosti.
Pošto već brojim dosta ljeta od zemljopisa, pitam vas mlađe, pošto se tresu Grčka i Italija da li to ide dužinom spajanja ploča?
Jadni ljudi. Bježao bih i ja da se nešto Krškom dogodi, 20 km zračne udaljenosti od stana.
Evo u orginalu mail jednog našega pomorca koji je u Japanu, dok je pisao mail još nisu znali za nuklearke :Vjerovatno ste vec procitali da je sve u redu s nama. Ka sta sam napisa mi nismo na brodu nista ni osjetili jedino sta je brod pocea plesat naprid nazad, pa nismo znali sta se dogadja. Dobro da nisu popucale sajle kojima smo vezani za kraj.Onda smo se odvezali i usidrili kraj terminala. Na moru si najsigurniji, ne moze ti se nista desit. Ako si vezan na kraj moze izrazbijat brod o terminal i sam terminal.Evo nismo ni danas posli za rivu jer je ka jos opasnost na snazi. Tribali bi sutra. Ma gotovo je s tim valom , ako je on ima di doc vec je dosa. Nego je njih valjda strah da nebi bia jos koji potres ka sta obicno bude nakon tako veceg. Uglavnom nama sena brodu ne moze ama bas nista desit.Da bude jos veca ironija taman smo s terminalom imali vjezbu potres na kraju , pa izbija pozar na terminalu i oni to gase....Zavrsila vjezba i zas 15 min pravi potres...Nije bilo nikakvih ostecenja , bar ne na terminalu, a di drugdi ne znam. Ipak je to jedno 800km bilo od nas...Eto nemate se sta brinit, sutra ako Bog da ovo govna iskrcat i u ponediljak pravac Indonezija.Voli vas vas sin
Nisam baš sigurna da bi daleko uspio pobjeći.
Teško da se kod erupcije vezuva i tolikoj toplini baš na tome mjestu onda može i formirat genovska ciklona bilo bi joj pre toplo!
Svjedok sam ovih dana, točnije jučer i prekjučer kako su neodgovorni ljudi paljenjem neobrađene zemlje izazvali brojne požare u okolici. Piromani
Da li netko zna kad do nas dolazi ovaj radioaktivni oblak?Ponesite idući tjedan kišobrane, prognoziraju kišu, a u kombinaciji sa radioaktivnošću...