Sad lijepo pijem
Čovječe!E,stvarno postajemo sve veći jad i bijeda.Svjedoci smo kako nam osnovne životne potrebe iz mjeseca u mjesec besramno poskakuju prema gore,dok kvaliteta usluge i plaća nesmiljeno klizi prema dolje.I kao da nije bilo dosta to što je toliko ljudi ostalo bez posla,i što su mnogi prihvatili četvoro satno radno vrijeme,čime su dodatno izgubili još ono malo od zakonom zajamčenog dijela,već nam se sad priprema novi udarac u vidu ugovora o "dobrovoljnom" odricanju 30% dodatka na noćni,te 50% dodatka na prekovremeni rad.Pa dokle to seže mašta naših vođa i privatnih poduzetnika u smišljanu načina kako tom jadnom i izmučenom radniku i seljaku iscijediti i posljednju kunu iz đepa?Al i nadalje,gotovo je nevjerojatno kako taj napačeni narod pronalazi snagu da bi i dalje mogao živahno pljeskati na kojekakovim političkim i "inim" skupovima,koji odnose milijune bačenih kuna i na kraju sve to začiniti jednim glasnim HURA,kao da će mu sutra od toga biti bolje.Stara mudrost i kaže o tome sljedeće:narod je kao ovce...treba ga paziti,voditi i na kraju prevariti...,a cjelokupnim osvrtom u smijeru naše prošlosti zaista se možemo osvjedočiti da se najvećim djelom dotično pravilo zaista dosljedno primjenjivalo i na nama,te nam ostaje veliki upitnik čemu se možemo nadati i što nas čeka ubuduće?
Kako uskoro kreće vegetacija vinograda, sastavio sam jedan mali poster (*.pdf) na temu simptoma nedostatka pojedinih hranjiva u vinogradu. Tisak i distribucija slobodni (štoviše preporučljivi ).Evo linka:http://freedrive.com/file/1118093p.s. Izvorno je sastavljen još davne 2003. godine kada sam počeo raditi u Institutu za poljoprivredu. Orginal primjerak još uvijek krasi zid u Pedološkom laboratoriju.
ja ovaj link nemogu otvoriti..................
Dragi moj, takve ti uvjete mogu postavljati oni koji su zaštičeni. Normalni mali poduzetnik se dobro nadela i duplo više od svojega radnika ako hoće da mu kaj ostane.
Nemre svaka šuša vodit državu, niti svaka selendra može biti općina. Pa nemaju za struju i drva, da se načelnikovoj sekretarici rit ne smrzne. Proračun im pune jedan bagerista i jedan zidar, a program im je 100 m nogostupa i asfalt na breg do trsja ! Da i prekriti vatrogasni dom, kad bu penez !
Javni sektor će nas do kraja upropastiti,387.000 ljudi-birokrata ili 8,7% stanovništva RH,a kolektivnim ugovorima zaštićeni ko lički medvjedi,produktivnost nikakva,poslije razno-raznih lopova i prevaranata od ovih birokrata mi je najviše zlo