zanima me da li postoji kakav program za kompjuter(software) za vodjenje vinogradarstva i vinarstva....sto bi olaksao rad i preglednost tj. dostupnost podataka u svakom trenu...?? neznam gdje bi ovo napisao pa sam ovdje...
pa imas vinsko racunalo!
pa npr. imam imam parcelu A,B,C... želim da u svakom trenutku imam pregled na kompu;veličina parcele A,broj čokota na njoj, koliko sam dodao gnojiva,s čime sam prskao vinograd i kad,koje radnje sam radio u vinogradu, koliko sam ubrao grožđa s te parcele,koliko je to po čokotu,koliko sam imao radnih sati s traktorom na toj parceli.... tim programom želim doznati koliki su troškovi te parcele a s tim ujedno i kalkuliram cijenu 1l vina...želim si pojednostavniti rad i vođenje vinogradarstva i vinarstva....
pa to sve mozes pisati i voditi na kompjuteru.. mislim da takvog programa nemas.
tu i tam hitim pogled na nove clanove koji se ukljuce i ne kuzim zakaj zmisljaju kojekakva imena koje covek nemre ni procitat od prve.pa nije ovo FBI ili CIA da bi to morala bit takova tajna sifra.
pa nemam ja nis protiv nicijeg nicka ni avatara samo velim da nemres prokuzit od tolko slova kaj to je.pa velim a to mora biti bas tak komplicirano ,kaj nebi par slova koje doticnoj osobi nekaj znace bilo dost a ne da ih mora biti dvajst a eto kakvu sam sad imel akciju.susedu kaj je u Austriji pukla cijev u kući jer normalno ni spustil vodu.i to trebate sad za vidjet,puna kuca vode.ode parketi ,tepisi,zidovi povukli metar vodu,namjestaj valjda isto.kakav nemar i sad smo morali zapirat vodovod i jos k tome nema ni saht-ludnica ajmo sad na bolji posel:rezanje purice,vinceko,mlinceki---dobar tek svima
sorry možda sam fulal, ili mi je post otišel nekam drugam, ali moram ponoviti: da se nazove Falkesteinerhorstwiederschundglieder ja ga poštujem. Nemam kaj s tim. Kreativnosti, nam, ribek, nikad dosta.