Nisi paranoičan nego si nepismen.Koliko puta je već pisano o tome!?
Ovako skupno, svih 10 zadnjih postova:Tretiranje crvenim uljem, kombinacijom bakra + bijelo ulje itd... najbolje i najkorisnije je obaviti u fazi vunastog pupa na vinovoj lozi. Sve ostalo je bacanje novaca. Ako ste već prskali, a vidim da jeste, ponovite to onda istim sredstvima u fazi vunastog pupa!Šta se tiče Phomopsisa ( fomopsisa), prema najnovijim istraživanjima, najbolji i najučinkovitiji preparat je Quadris!
Pupovi su se počeli lagano otvarati. Prije deset dana sam pošpricao sa crvenim uljem. Prodali su mi global e-35 protiv grinja pa me zanima da li je vrijeme da krenem s njim i da li da ga pomješam s još nečim? Imam cuprablau od prošle godine. Hvala.
Pred 2 god dobil grinju i crnu pjegavost. Lani jako kratko orezal i boril se MIKALom i akaricidima ( važno i u ljetu kad polažu jaja ). Prije 15-ak dana špricnul s b. juhom 3%, a jučer cuprablau 0,6%+oleo ultr. 0,3%. Kad se razviju listići ide RIVAL + sumpor !?! Zagorje malo kasni s pupovima prema ostatku HR !
Pozdrav Sa Rivalom bi mogao staviti akaricid Demitan ili Global. Tak npr.Chromos veli http://www.chromos-agro.hr/p_loza.html. Ja sam si nabavio Demitan. Ja ću sutra ili ponedjeljak sa cuprablau+oleodiazinon ili ću cuprablau+beker+bijelo ulje imam i jedno i drugo pa ću vidjeti. Nego, oleo ultracid,stara zaliha? (ala je "mirisao" ) Ukinuli ga, kao što i budu ili jesu endosulfane (Thiodan,Global), diazinone (Beker,Moris,Basudin..) Nema više pravih "mirisnih" otrova