Quote from: Razor on 11 Srpnja, 2006, 22:08:18Slažem se s administratorom, nemoj krčit, nešto je drugo problem. Pitaj ljude okolo ko ima malo više iskustva s uzgojem te sorte. Ja se isto tek uhodavam sa tom sortom. Rodilo je nešto, još to nije to, ali ipak bolje nego prošle godine.Ma sve baš sve od pitanja svih ostalih, a i Vas poštovani vinogradari, sve sam probao jedino nisam da zemlju na ispitivanje pa to ću još probati, ali od sljedeće godine uz svaki trs ide trs graševine pa kad ona ojača souvignon ide pod motiku. Još jednom hvala svima. Joj osjećam se kao da nekog ubijam. Sorry!!Nego gdje je najbolje i najjeftinije dati zemlju na ispitivanje. Ja sam iz Zagorja.
Slažem se s administratorom, nemoj krčit, nešto je drugo problem. Pitaj ljude okolo ko ima malo više iskustva s uzgojem te sorte. Ja se isto tek uhodavam sa tom sortom. Rodilo je nešto, još to nije to, ali ipak bolje nego prošle godine.
Pozdrav svima,kako sačuvati grozd da se ne osipa u cvatnji?Hvala.
Molio bih vas da mi kažete s kojom koncetracijom folijarela da prskam,na pakiranju piše 100g/100l,a u poljoapoteci mi kažu da stavim 200g/100l,jer je 100g premalo.Hvala.
jnix, vinar,vinogradar,podrumarpoštovanje !1h je prosječno 5000 trsova , ako ide npr, 0.5% znači 500g ili 500ml nečega na 100lit a to na 1hznači podjeljeno sa 5000 je 0,1g ili 0,1ml po trsu, sada pomnožite sa brojem svojih trseva i dobijete koliko morate potrošiti zaštitnog materijala na te sve trsove bez obzira na količinu vode jer je voda samo nosioc tog materijala
Jedno pitanje,u nas u dalmaciji pocela je cvatnja ranijih sorti. da li se moze vrsiti prskanje vinograda i prehranjivanje preko lista ako je cvatnja zapocela?