Ljudi jel netko mozda zna stranicu ili ima na kompu podatke o svim sortama grozdja i vremenu dozrijevanja za svaku posebno,te optimumom secera i kiselina koje su im karakteristicne,nemogu to nigdje naci a zanima me
pokušaj na RAST Baznik
S tim kako kako ovi na RAST nisu naveli da sorte u područjima sa mediteranskom klimom bi trebale sazrijevati vjerojatno 10-15 dana ranije ili...?
Nekaj slićno ovom bijelom imam i ja,i već se da klopat,al moje više okusom vuće na nekakav hibrid,al je slatko za popizdit kad sazrije.No poludil sam opet ove godine,jer već 6 godina kupujem trseve Plamanke crvene ,i opet je zišlo nekakavo bijelo.Prvo su mi uvalili Traminac,onda štajersku belinu,a za ovo još ni neznam,al crveno definitivno nije.Nekoga bi toćno trebalo prijavit,jer više nemreš znati kaj kupuješ.Gotovo bi me danas bilo strah ići sadit neki veći vinograd,jer bog te pitaj kaj bi posadil,a ionak i u ovom kaj sam posadil ima svega vraga uz Rizling.Istina bog po koji trs,al se nađe.Za nekem još nisam ni odgonetnul kaj uopće jesu za sortu ,a isto se događa i u voćarstvu