samo ne od žižeka iz sv.marije
ja sam sa g. Bokšićem dogovarao.......točnije dogovaram............
mi već 5.godinu poslujemo s g.Bokšićem i Loznim cjepovima Kutjevo i uvijek su cjepovi bili odlični,a i oni su korektni..
ok razumijem te al neznam sta da sadim ono meni treba crnog vina za prodaju sto po mojim dansjim zahtjevima moji kupaca daje da mi je zveigwlt odlicna sorta za mene je dosta dobro rodo meni je dosta 18 % secera koliko god bilo kg po panju kontas me l ja za sad netrebam neko vrhunsko vino nego vino koje cu prodati za 15 kn al jeb kad je vinograd dugogodinji nasad pa mislim da necu poslje nekog vremena trebat takvo vino nego neso kvalitetnijekoje cu punit u butelje itd znas bolje od men to itd
Ivan je napisao:..."jakot od sorte tokaj jako dobro vino"...Jakot je naopačke Tokaj
ja ga imam neki 30 tak trseva, jako dobra sorta ranog dozrijevanja, krupnih srednje zbjenih bobica, svijetlo žute boje bobice, dozrijeva u vrijeme kada i pinot sivi ,dakle u drugoj grupi, postiže jako visoke sladore, bez problema ide do 100 Oe, ali strašno niske kiseline ima tako da ga se mora brati prije pinota, ja sam ga jedne godine pokušao napraviti čisto sortnoga, pa sam se razočarao jel kiselina se niti malo nije osjetila, ništa, tako da mi vino nije bilo nimalo svježe ni ukusno gotovo prazno, sada ga radim zajedno sa pinotom sivim..........
hm, cudno.. jel si apsolutno siguran da se radi o istoj sorti? jer ovaj tokaj u madarskoj se bere dosta kasno, negdje rang izborne berbe ili vise i od njega se rade poznati slatki tokajci pa me malo cudi kako kod tebe ima tak jako niske kiseline posto sam pio nekoliko tokajaca i imali su odlicne kiseline s obzirom na termine branja..
tko zna koja je ovo sorta grožđakupio sam kao kraljevinu ali mi se čini da to nije jer moj mejaš ju ima pa je drugačija manje crvena i nešto kasnija,a ovo dolazi nešto prije islađe je.kupio ko žižeka očito me zeznuo za sortu
ja kupio kod žižeka pinot sivi i chardonnay prijeje oko 5 g..............sad imam 8 sorti u vinogtadu, između ostalog pinot crni, portugizac,plemenku crvenu i jednu sortu koju nakon 5 godina nisam skužio što je.................
plemenka