|
riba
|
 |
« Odgovor #2820 na: 22 Ožujka, 2016, 19:28:35 » |
|
Neznam...mozda grijesim,al zasto sumpor sad ak jos nije vunasti pup.Sta on sad sprijecava u ovoj fazi,a grinja je jos u zatvorena u pupu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
dock
|
 |
« Odgovor #2821 na: 22 Ožujka, 2016, 20:08:56 » |
|
Posađena 2 trsa graše na so4 iduči tjedan cu i s i to je to čekamo grinju! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nakon mene samo bog i vino....
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #2822 na: 23 Ožujka, 2016, 06:02:25 » |
|
Lovator:
ne, ovo mi je prvo prskanje.
riba:
nisam ni ja bio sasvim siguran za sumpor, ali s obzirom da sam imao jaku pepelnicu prosle godine rekoh idem tuto forza. A sto se tice grinje, taj sam savjet dobio u apoteci, da se ide sada?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
Mc Ozy
|
 |
« Odgovor #2823 na: 26 Ožujka, 2016, 22:18:27 » |
|
Napravio piling, vezanje, zimsko špricanje čokota i glifosatom korov u redovima. Slijedi gnojidba, podsađivanje, frezanje, pa valjda špric s uljem ...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
46.086344, 16.117566
|
|
|
bronx
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2824 na: 28 Ožujka, 2016, 22:19:49 » |
|
Kad špricate sa uljem? Kad dnevne temperature pošnu prelazit 15°C ili ne se ne zamarate sa temperaturom? Ja sam svoj okopao... sad još moram poravnat stupove, i nabit podkolčiće gdje treba, a one koji se raspadaju zamjenit novima.
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Entuzijast
Novak

Virovitica
|
 |
« Odgovor #2825 na: 29 Ožujka, 2016, 06:21:12 » |
|
Crvenim uljem sam ga već ospricao a sad ću u vunastom pupu jos jednom modrim posto sam prosle god imao dosta grinje pa da je pokusam srezati u startu kad malo izlista ceka ga jos i Demitan. Vinograd ti je super pod spagu cini mi se da i nemas bas puno medasa vinogradara ali je pogled za 5 samo se rijesi onog lezaja za odmor sa strane 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Gdje god imaš mjesta voćkicu posadi a ona će tvoj trud bogato da nagradi.
|
|
|
bronx
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2826 na: 29 Ožujka, 2016, 07:34:15 » |
|
Meni su rekli da više nema oba tipa ulja (mislim da tog crvenog više nema??). Ja ću ga vjerojatno ovaj tjedan pošpricat sa uljem, moram ulovit vremena  A nema ih baš puno da, al nađe se hehe. A ležaj... to će se uskoro riješit da  tam je svakakvog granja i svega pa treba zapalit (nema opasnog otpada  )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Entuzijast
Novak

Virovitica
|
 |
« Odgovor #2827 na: 29 Ožujka, 2016, 07:39:27 » |
|
Nema crvenog to mi ostalo od prosle god,
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mkrznar
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #2828 na: 29 Ožujka, 2016, 12:13:18 » |
|
Jučer posadil 185 kom graševine i 75 kom zelenog silvanca, ostalo mi za neki dan još oko 50 silvanaca i 10 komada zobatica, vezanje lucnjeva i drugi tjedan najvjerojatnije špricanje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Miro Krznar, Vinica
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #2829 na: 29 Ožujka, 2016, 19:53:56 » |
|
Crvenim uljem sam ga već ospricao a sad ću u vunastom pupu jos jednom modrim posto sam prosle god imao dosta grinje pa da je pokusam srezati u startu kad malo izlista ceka ga jos i Demitan. Vinograd ti je super pod spagu cini mi se da i nemas bas puno medasa vinogradara ali je pogled za 5 samo se rijesi onog lezaja za odmor sa strane 
Pozeljnije bi bilo kontra,posto crveno ima akaricidno djelovanje (grinja),dok plavo nema.Mozda bolje sa nordox+sumpor 2% da sad u vunastom stavis
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
Entuzijast
Novak

Virovitica
|
 |
« Odgovor #2831 na: 29 Ožujka, 2016, 23:12:55 » |
|
Mislim da je uljna komponenta zadužena za insekticidno - akaricidni dio djelovanja a bakar fungicidno.Mozda se varam ali ne bih rekao.U svakom slucaju cijenim savjet,sumpor ce svakako ici uskoro.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #2832 na: 30 Ožujka, 2016, 04:25:15 » |
|
Nije za grinju na koju se sad vjerojatno cilja,vec za pauka i kakve usi
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #2833 na: 30 Ožujka, 2016, 07:41:10 » |
|
@Entuzijast I meni se cini da ulje ima insekticidno-akricidno dijelovanje, a bakar samo fungcidno. No te grinje mozes dobit i dosta kasno u vegetaciji s susjednog vinograda ili od susjeda koji ima jednorednu brajdu samo za zobat pa nicim nesprica jer hoce eko ili nije isao na tecaj pa nema s cim spricat. Tako da po meni nema potrebe se previse opterecivati s grinjama.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Entuzijast
Novak

Virovitica
|
 |
« Odgovor #2834 na: 30 Ožujka, 2016, 08:12:48 » |
|
Ma zna ona biti poprilično zaj..... Prosle god mi u pocetku vegetacije bio dosta jaki napad grinje i onda mi se desio nejednak porast te dosta " zguzvanih " i supljikavih listova i to najvjerojatnije zato sto nisam imao ulje na vrijeme a kasnije nisam imao vremena i vinograd ostao bez plavog spricanja. Zato ove god dobi duplo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|