U utorak navečer zalijal trse stare 1 – 4 godine ( oko 90 komada sveskupa ). Lišće se suši, a na par komada se i grožđe počinje sušiti. Stariji se još drže zasad. Totalno sranje, plus na sve to svaki put otkrivam nove zaraze fitoplazme. Zasad ih imam 7 koje su bile tak očite, da sam svaki put kad sam to primjetil, odma rješil van iz vinograda. Bil je deda s menom i veli mi da kaj to režem i bacam grožđe, da sam lud Ptice su mi totalno rješile 3 rana muškata, i napaduju i ostalo. Napravil sam cirkus od vinograda ( trake od VHS kazete, dvd-i, vrećice) u subotu. Od tad ne primjećujem da su nekaj novoga pozobale, e sad jel to djeluje ili je samo slučajnost, bumo vidli. Zadnji put sam šprical 18.7. galben c + falcon i odustal sam od još jednog špricanja s bakrom i sumporom, jer nema nikakvih bolesti.Sad još samo 10.08. bacim switch. Pozdrav svim vinogradarima.
jucer malo izmjerio slador pa refraktrometar kažezweigelt 60 oesivi pinot 80 oemerlot 80 oecabarnet s.65 oesauvignon 75 oena okus nikad ne bih rekao da je toliki slador kiseline nekako baš strše al sam se bas uljepio s pinotom i merlotom brao sam razne bobe u čaše od jogurta pa zdrobio i mjerio jel ovak s pojedinim bobicama su toliko šareni rezultati mjerenja