malo prošetao,trsovi lagano krenuli sa suzenjem.Kontrola radi prskanja,al još ću prićekat koji dan za crveno ulje.Pupovi se tek malćice pokazuju
ista stvar kod mene, poslije ove kiše na slijedećem zatopljenju budemo valjda svi pošpricali...kak je u drugim krajevima..naša vegetacija u Zagorju malčice kasni inače za ostatkom Hrvatske
Ja sam jučer završio s graševinom ... rezidba , ma suho ko barut rajnski isto tak A danas sam počeo rezat portugizac i nema ni s od suzenja
Sa ranijom rezidbom postiže se ranije kretanje vegetacije, mislim da je bilo riječi več o tome na forumu...
Sad ko hoće pošpricati,šprica sa bakrom u 3xdozi ak ima viška crne pjegavosti,a kombinacije bakra sa uljem dolaze kad se pojavljuje vunasti pup kak je već,ni sam ne znam koliko puta,spomenuto na forumu
Sta to znaci u trostrukoj dozi ?? Ak na pakiranju pise da se u mirovanju loza sprica sa 15-20 grama nordoxa znaci li to da bi trebao staviti 50 do 60 grama Iskreno , imam nesto bijelih siba na rainskom pa sam stavljao 90 grama nordoxa na 20 litara vode al malo me i strah da nisam napravio nesto krivo !!!Gledao sam trs posprican sa crvenim uljem i ovaj sa nordoxom . Ovaj prvi se vidi da je crvenkast dok ovaj drugi skoro se ni ne primjeti da je špricano .Mislio danas spricat dvije velike tresnje protiv monilije ali evo paaaada !
to znam ipak imam neko malo iskustvo u vinogradu ... cca 20 g. to je samo dokaz da netreba kretat s ranom rezidbom , pogotovo oni vinogradari koji imaju do 1000 trsova
Sta to znaci u trostrukoj dozi ?? Ak na pakiranju pise da se u mirovanju loza sprica sa 15-20 grama nordoxa znaci li to da bi trebao staviti 50 do 60 grama