Koji je to cvetal,kakav je omjer NPK?
Baš ste neki dan pričali kak je flakserica pušiona. Pa sam se u to krasno uvjeril.Naime strarom se strgal traktor i trava i pirika su narasli uh! Sigurno sam po 20 mladih(3 godina) potegnul. Srdit sam sam na sebe kak vrak. Nikad više flaxerica u vinograd jebemu miša!
Godinama se vrtim oko 12-13 prskanja bez onih tretiranja protiv sive plijesni ili moljaca posebno po grožđu,od tog 6-7 puta sistemicima. Da nema c.pjegavosti to bi se svelo na 8 puta.
Nisam u vegetaciji do 22.svibnja prskao.Obavio sam 2 zimska prskanja : crveno ulje 3% u stadiju vunastog pupa moris ( diazinon) u stadiju zelenog vrha pupa22. svibnja sam prskao kombinacijom : Mikal flash + punch + sumpor SC23. svibnja sam prskao prihranu s drin + magnesiogreen + cvetal26. svibnja - danas, sam prskao s foliarelom B + cvetal ( NPK gnojivo )Probao sam miksati skupa, treba prvo staviti foliarel B posebno u otopinu prskalice, a onda na vrhu dodati malo cvetala. U suprotnom su moguća taloženja, ali ne foliarela B, već nekih hranjiva iz cvetala.
Razor koji je smisao tvojih preporuka ako se istih sam ne držiš?
sve se svodi na uvjete ali ja opcenito smatram da je situacija razlicita od vinograda do vinograda pa u biti te preporuke ne vrijede za sve opcenito, i za one u slavoniji, u medimurju, u moslavini ili u istri.. Razor to zna ali i meni je malo cudno kako je do sada prskao samo jednom u vegetaciji jer znam da inace prska svakih 10-14 dana..? ja sam npr. prskao ove godine samo jednom i mozda ponovim za vikend..
i meni je čudno da je razor samo jednom vršio zaštitu