Sto se mora nije tesko
Drugačiji klimatski uvjeti,kod mene još ništa,vi u Dalmaciji budete morali najesen rezati lucnjeve,da smanjite pritisak posla na proljeće,ne budete stigli pogotovo ak imate toga dosta,nekima je to smiješno da nema potrebe,ali na proljeće neka te loše vrijeme uhvati,jednostavno ne stigneš
Ma ne tužim se, jest da ruke i noge osjećaju napor, ali po kalendaru bi nam bar vrijeme moglo poslužiti. Inače jedva sam dočekao početak radova. Dosta mi je već podruma, pečenja rakije i pretoka vina ! A tri starca u kući, dva nepokretna !!!Jel Dalmacija reže na lucnjeve? Nekad je prevladavao račvasti uzgoj na niskom stablu, bez kolca i armature ? Inače da smo u stiski - jesmo. Predugo se snijeg zadržal, sve je naglo krenulo, kiša ne da delati, po vjetru nemreš špricat, sunce je kad si na poslu, na velike svetke isto nemreš, sramota je, blato-gazi se. Pošprical sam voćnjak, a još nisam dorezal, tek sadim neke voćke, vinograd treba špricati, obećavaju opet kišu, a još ima vezanja, popravaka kolčića kod mladih trsova, frezanje...mrzim takve situacije !
danas sam počeo vezati muškat žuti i moram vam reči da su pupovi več dosta jako nabrikani. imam osjećaj da bi mogli krenuti za koji dan
Ozy to je normala! potpisujem cijeli tvoj post. sljedeći vikenad jejoš Uskrs !
Mc Ozy ma na sve ces ti dospjeti samo malo vremena a ni posal nece utec prioriteti su stari i nemocni!
jer ponekad zavapim za penzijom, u smislu kako bih onda sve stigao. Dpđu novi posli, dio starih se odgađa i otpada...a k vragu, volim planirati, izvršiti pripreme, a onda se opterećujem i robujem tome. Možda bi se trebalo malo opustiti !
Ostao jos jedan manji vinograd za povezati. U utorak spricamo (ako kisa da), ako ne onda u srijedu.
jedino ak stigneš prije podne popodne i srjedu zaboravi
prije kiše i tuce sam uspel ufrezati 7-14-21