VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 08:56:23

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Mehanizacija u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 40 Dolje Ispis
Autor Tema: Mehanizacija u vinogradu  (Posjeta: 327139 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #105 na: 04 Ožujka, 2008, 23:21:05 »

hehe, ne dolazim. da, 85 konja je.
Evidentirano

zvonko jukic
Guest

Email
« Odgovor #106 na: 15 Ožujka, 2008, 18:13:22 »

Imam vinograd star 2 g. veličine pola ha, do sada sam prskao leđnom prskalicom, a sada namjeravam kupiti atomizer ili traktorsku prskalicu, molim pomoć i savjet u svezi kvalitete zaštite obzirom da je cijena atomizera i 2x veća.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #107 na: 16 Ožujka, 2008, 01:02:12 »

morat ces nam dati malo vise podataka jer mi mozemo preporuciti neki atomizer ali onda ces reci prevelik mi je taj, treba mi nesto manje, preskup mi je, nema ovo sta mi treba a ima ovo sta mi ne treba itd.. znaci, kod ovakvih opcenitih pitanja ipak treba biti precizniji koliko god je to moguce i objektivno procjeniti potrebitost.
Evidentirano

vinogradar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #108 na: 20 Ožujka, 2008, 19:51:41 »

Cijena opravdava kvalitetu, atomizer je skuplji, ali je i puno bolji (bar po meni), puno kvalitetnije prskanje i puno manje utrošenog sredstva dakle ušteda novaca kroz sredstva!!!
Evidentirano

®ivot je prekratak da bi pili loša vina!
mkrznar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #109 na: 21 Ožujka, 2008, 10:53:07 »

Imam vinograd star 2 g. veličine pola ha, do sada sam prskao leđnom prskalicom, a sada namjeravam kupiti atomizer ili traktorsku prskalicu, molim pomoć i savjet u svezi kvalitete zaštite obzirom da je cijena atomizera i 2x veća.

Ja imam oko 0,75 ha vinograda. Pošto mi je budžet bio ograničen, nisam imao baš previše izbora. Nedugo sam kupio ovakav atomizer. http://www.zupan.si/html/mini_ecologic_en.html od 200 l. Kada sam platio PDV došao me manje od 17.000 kn. Uvezao ga iz SLO. Još nisam imao prilike s njime raditi tak da ga ne mogu ni hvaliti ni kuditi. Ak ti je nešto strimiji položaj razmisli kolko ti je stroj jak da ga može vuč. Možda da razmisliš i o ovome http://www.solo.hr/cms_upload/upload/436.JPG. Taj solo imaš i kod nas za kupit. Više na http://www.solo.hr/.

Pozdrav,mkrznar
Evidentirano

Miro Krznar, Vinica
miljenko
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #110 na: 21 Travnja, 2008, 18:33:44 »

Dali netko koristi motokultivator sa plugom u vinogradu i ako da koji.
Evidentirano
br-oz
Guest

Email
« Odgovor #111 na: 22 Travnja, 2008, 21:00:35 »

Da ,ja koristim Goldoni 14 ks. Vinograd je na blagoj padini, koristim metalne kotače, dubina oranja oko 15 cm, ilovača. Samo za zaoravanje gnoja. Inače koristim frezu. Nego, ima li kakav atomizer za ovaj motokultivator ?
Evidentirano
trebor
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #112 na: 28 Travnja, 2008, 07:16:00 »

Pozdrav. Trebam kupiti flaksericu tj. trimer za košnju trave. Trbala bi biti sa širokim ručkama, kardanom, ne preslaba i naravno pouzdana. Po mogućnosti ne preskupa. Koja su vaša iskustva? Što preporučujete? Hvala.
Evidentirano

Tko pije umjereno, može piti koliko hoće.
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #113 na: 28 Travnja, 2008, 10:05:18 »

sto se tice flakserica i opcenito tih manjih alata ja koristim Stihl. imam novu flaksericu, model FS100 i novu motornu spricu od Stihla i sve radi bez frke i sto je najbitnije za Stihl ima puno ovlastenih servisa i rezervnih dijelova pa mislim da je i u tome velika prednost.. prije sam imao neku flaksericu, kupljena u Njemackoj prije 10ak godina, otislo je nesto na glavi i nijedan servis to nije znao popravit jer nisu imali taj neki posebno izradeni dio bas za tu flaksericu! istina da je Stihl skuplji, mislim da je oboje kostalo zajedno oko 10 000 kn ali opet mislim i da vrijedi a meni je to bitno.
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #114 na: 28 Travnja, 2008, 13:54:42 »

Da , ja koristim Goldoni 14 ks. Vinograd je na blagoj padini, koristim metalne kotače, dubina oranja oko 15 cm, ilovača. Samo za zaoravanje gnoja. Inače koristim frezu. Nego, ima li kakav atomizer za ovaj motokultivator ?

Ima, kako da ne. Preporučljivo je da budu do 200 l, te da imaju usjmjerivače zraka.. od zupana imaju jedan dobar model, koliko sam vidio u praksi i najbolje funkcionira.

Što se tiče flakserica napomenija bi da osim stihla postoje još par marki sasvim kvalitetnih poput jonsereda, husqvarne te solo-a također sa solidno raspoređeim servisima unutar hr.
Osobno koristim husqvarnu već 10 god, problema nisam imao, a ta se nakosila poprilično..
Evidentirano
vedri
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #115 na: 30 Travnja, 2008, 12:26:10 »

Husquarna - trenutni best buy. pouzdana i trajna. uzmi skuplji model ako mozes i neces pozaliti, a jeftinija je os stihla.
Evidentirano
trebor
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #116 na: 30 Travnja, 2008, 12:39:17 »

Kolko konja?
Evidentirano

Tko pije umjereno, može piti koliko hoće.
br-oz
Guest

Email
« Odgovor #117 na: 01 Svibnja, 2008, 22:20:11 »

...od zupana imaju jedan dobar model,

THNX VINOFIL ! Našel sam na Netu, al izgleda da su za T. Vinkoviće, no uz malo mašte mogel bi se dograditi za
            moj strojček ( kotači, ruda, sjedalo i vozi Miško ! ) Nekaj ko SOLO MINOR a tri x manje love.

Evidentirano
goranin
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #118 na: 02 Svibnja, 2008, 09:42:27 »

Interesira me dali postoji strižna kosa za traktor Tomo Vinković i ako da gdje se može nabaviti.
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #119 na: 02 Svibnja, 2008, 13:20:47 »

Br-oz uvjeravam te da ima gotovih modela od zupana za goldoni 14ks,ja ima dva takva,a za prskanje atomizerom  koristim veći traktor također goldoni.
Evidentirano
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 40 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!