Tatko, gledam ovaj prilog gdje se okulira čipiranjem, zar u čipiranju treba biti sve zamotano? Uključujući i pup???
Ljudi trebam malu pomoc, cijepio sam jednu breskvu na divlju breskvu na spavajuci pup, ali problem je taj da na tom mjestu T reza izbila smola pored pupa i ide preko tog pupa. E sad meni nije jasno sto se tu dogodilo, i dali ce biti primitka ili je pup propao. Napominjem da jos peteljka nije suha vec je i dalje zelenkasta.
U kojem mjesecu je to kod tebe kalemjeno iz ruke pa stavljeno u pijesak?
@ Tatko kad krajem drugog i pocetkom treceg mjeseca kalemis vocke dali ih odma stavis u pijesak van ili ih drzis na nekoj temperaturi unutra zbog kalusiranja? Dali sami razmnozavate podloge i zanima me najvise na koji nacin je najbolje razmnozavat vegetativne podloge (grebenice, nagrtanje itd).
Meni največi problem pri cijepljenju na engleski spoj stvara izbor prave debljine plemke, pa onda hodam po voćnjaku sa šublerom, kao da tokarim.
Jel se pup s listom uzima s ovogodišnje mlade grančice? To pitam iz razloga što mi na breskvama te mlade grančice još nemaju drvenastu koru pa ne znam jel to predstavlja problem?