Jučer poprskao breske Signumom. Zabrinjava me što prema uputstvu za pripravu treba potrebnu količinu razmutiti u malo vode a kad sam to pokušao cjelokupna količina praha se automatski pretvorila u kompaktnu i dosta tvrdu grudu.Pokušao sa toplom vodom isto, prah u vodu isto, voda u prah isto na kraju miješao tu grudu 7-8 min dok se nije otopila. Sad me zanima je li to normalno za ovaj preparat ili ga trebam baciti u glavu onome ko mi je to prodao.
Obzirom na intenzitet leta jabučnog savijača ( (Cydia pomonella) u protekla 2 tjedna preporučamo korištenje i jednog od navedenih insekticida: Reldan Mospilan, Calypso, Pyrinex.Hajmo znalci.... Ovo je preporuka od jučer za moj kraj. A moja situacija je ovakva:15. svibnja poprskao sam sa boxerom (protiv uši i savijača), a PSS spominje protekla dva tjedna i let savijača. Jesam li pogodio vrijeme (da, želio bih izbjeći novo prskanje insekticidom ako je moguće).Napominjem da sam blizu šume, na okolnim parcelama ima jabuka koje se uglavnom ne tretiraju.
a niš, riskirao sam i ostavio, sada savjetodavna ne veli ništa o jabučnom savijaču, čeka se na drugu generaciju .Koji bi sistemik mogao koristiti protiv fuzikladija? Dosad sam koristio Chromodin, kontaktni i to dva puta stoga je njegova karijera za ovu sezonu završena.Što kažete na kombinaciju delan + stroby? (ili samo hititi stroby)?
molim sve na forumu da ukoliko imaju e-mail adrese od stručnjaka za voćarstvo neka pošalju na pm ili da objave. breskvu nektarinu mi napala neka spodoba, kruške isto pa bih volio stručnoj osobi poslati slike i moliti za savjet. unaprijed hvala svima.
Kod mene su isto stavili preporuku oko 25.5. za savijača, no ja nisam niti jednog vidio na 100 pregledanih plodova na pedesetak jabuka, slično je i sa drugim savijačima. Tko je tu lud, ne znam. Izgleda da je vrijeme satrlo prvu generaciju i hladnoća prilikom ovih kiša.