Koliko sam se budala nagledao nije niti cudo da osiguranje i EU forsiraju tecajeve za takve stvari.npr. ujak mi u hr zagorju u dvije godine napravio stetu u sumi da je to prestrasno. Evo samo dva primjera koji ja znam za 100%, ujak je motornom pilom ujni skratio palac jer niti ona nema pojma o nicemu. Onda su srusili jedno drvo koje im je palo ravno na njihov traktor i napravilo na starom traktoru stetu od 4 000kn sa rabljenim dijelovima !A mogli su usput i poginuti, no takvi ljudi prvi prigovaraju da sta bi isli na tecaj to su bedastoce jer eto znaju upaliti motor i piliti !I takvih je samo u njihovoj okolici hrpu ljudi koji rade bedastoce. Moja baka koja je majka tom ujaku sebi je vec sjekirom isto skratila za polovicu palca itd.
Ili ovo spricanje !Neki pretijerivaju tako da je bilo vec hrpu tv emisija kakvo to voce jedemo iz trgovina ?!Nezavisna analiza u laboratorijama je pokazala da nijedno voce nije zapravo ispravno sve imaju hrpu kemikalija koje su stetne za zdravlje.
Cijena za fito je bila oko 70€, a za motorku je od 80 do 100€.
Isitna budali ništa nepomaže, no ostaje nada da se prisjete što je rekao onaj gospon na tečaju ! Cijena i nije tako strašna, samo je problem taj kaj u hr bude išlo obavezno 20% gore na tu cijenu ipak su naši političari profesionalci št se tiće nameta narodu. A jel mi može ko reći koliko su dobri ti eko preparati kod trgovine Pro-eco - ekološka zaštita bilja ?Baš ću probati sutra navratiti do te trgovine u Novom Marofu jer idem na put u tom smijeru.
To su ti više manje kondicioneri biljke i kontaktni preparati. Namijenjeni su za ekološku proizvodnju, no ne mogu se nikako mjeriti sa kemijskim preparatima po djelotvornosti, no to je druga priča. Puno toga ovisi i o godini, da li je kišna ili nije.
poštovane kolegeimam problem jabučne krvave ušikada san kupio kuću voćke su bile na okućnici pa tako i ova jabuka koja je stara oko 25 godinavoće je bilo slabo ili nikako orezivano i kada sam ja "pošteno" orezao pojavila se krvava uš na jabuci,to je bilo prije 4 godineneznam koja je sorta jabuke, bivši gazda ju je išao kupiti u "Jasinje" jabuka je odlična, do sada nisam probao bolju jabuku, ima nekakvu aromu kao da je ukrižana sa kruškom, jako je sočna i sok doslovno curi iz nje kada je zagrizeškako bih je sačuvao okulirana je na novu podlogučitao sam da je pirimor 25 wg najbolji za krvavu uš, ali se on kupuje u većim pakiranjima i dosta je skup (cca. 250 kn)da li postoji još nešto što bi bilo jako dobro za krvavu uš (npr. confidor sa crvenim uljem)pokušao sam i sa eko sredstvom, uvarak od papratihvala!
Frki, ako se sjetiš, slikaj te jabuke kada budu zrele, da probamo odgonetnuti kakva je to sorta.
da, to sam svakako mislio, baš me zanima koja bi to sorta mogla bitinaravno ako netko bude prolazio kroz Slavoniju svakako može svratiti po plemku za cijepljenjepozdrav
Ajde poslikaj nekoliko jabuka te sorte jer bas me zanima koja je to sorta. Ako je tako dobra lako ju posadim u neku rupu.A ovo tretiranje jacih bolesti slobodno zaboravi na eko preparate to moras s kemijom, ako mislis napraviti posao.
nema problemabilo bi mi drago da se ova jabuka raširisjećam se da smo je kozumirali već od 15.08. a tada je zelene boje, pa još cijeli 9. mjesec kada se malo prošara žutim i crvenkastimplod je srednje krupanznači da idem sa confidorom na krvavu uš