Kaj ti je šaka vapna? Stavi više. Kaj se tiče lišaja mislim da nije štetan a inače se riješava s bakrom jednostavno.
Već jedno vrijeme čekam da na službenim stranicama Hrvatske poljoprivredne komore objave neku preporuku za zaštitu bilja i u Varaždinskoj županiji, no ništa se ne događa .Možda u našem području još nije potrebno štititi marelice,breskve i sl. ili nema čovjeka koji je zadužen za našu županiju?...bezobrazno je to i neodgovorno!Dobro je stoga da imamo svog forumskog stručnjaka koji to nije zaboravio spomenuti I pitanje;Pošto imam i marelicu i breskvu i par šljiva koje su trenutno u cvatu, a nisam ih stigao zaštititi prije ove kiše, što kupiti za njihovu kvalitetnu zaštitu ovih dana?Naravno bilo bi interesantno te preparate (ako je moguće!) kasnije koristiti i za ostale sadnice,(Kruške,jabuke,kupine i sl.), jer imam svega i svačega ali u malim količinama pa mi skupi preparati radi isteka roka propadaju.
Pitanje za Razora-Zašto se marelice trebaju tretirati Chromodinom? Ja sam svoje tretirao Mankozebom i Stoperom (kaptan) te naravno Signumom za moniliju. Jesam li pogriješio?