Zaštita se provodi neovisno o proljetnoj rezidbi. U slučaju oštrije rezidbe, veće rane je dobro premazati voćarskim voskom ( veće od 5kn novčića).
Molim stručnjake za pomoć, naime u okolici Slatine mali voćari se žale da su im se u grane jabuka i krušaka zavukli nekakvi debeli crvi koji izgrizaju drvo(sredinu) grane toliko da čitava ostane samo kora i tanki sloj pod korom...Ja koliko sam uspio naći mislim da je to voćna strizibuba-tetrops praeusta.Dali sam u pravu i kako suzbit tog štetnika???
Nema zasebne kategorije pa ću napisati u ovu.KOVRČAVOST LISTA BRESKVEVjerujem da dosta vas ratuje sa ovime pa tako i ja. Uvijek špricam na jesen sa bakrom kao i u proljeće sa crvenim uljem,no to nije dovoljno.Opet se javi kovrčavost pa me zanima da li netko ima iskustvo sa preparatom Chromodin? Još nisam sa njime prskao pa bih probao ovu godinu. Naime, opće je poznato,dok se javi kovrčavostt,više tu nema pomoći,no Chromodin djeluje stopirajuće na ovu bolest i ako se pojavi te treba tretirati oko faze mišjih ušiju.Eto,mene sad zanima,dok mislimo da je sve već izgubljeno i pojave se znakovi bolesti,ako se tretira u toj ranijoj fazi,da li stvarno zaustavi napredovanje bolesti? Tnx