VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 00:04:04

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Zaštita u vinogradu
| | |-+  Zaštita vinograda od mraza i tuče (grada)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Dolje Ispis
Autor Tema: Zaštita vinograda od mraza i tuče (grada)  (Posjeta: 88887 puta)
mkrznar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #60 na: 17 Svibnja, 2009, 13:56:50 »

Evo ovih fotki di se vidi kaj mi je tuča lani napravila. Samo dolje oko samog mjesta cijpljenja je ostalo nakaj netaknutih pupova iz koji su izrasle mladice.

Evidentirano

Miro Krznar, Vinica
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #61 na: 17 Svibnja, 2009, 16:16:25 »

mkrznar, ja bi prije rekao da je to smrzavanja a ne od tuce, makar sjecam se tvojih fotki od prosle godine, ono je bilo uzas, kolko se sjecam tuca vas je oderala 4 puta.. gadno.. :( :(
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #62 na: 27 Svibnja, 2009, 04:47:35 »

Kasno sinoć je bilo "veselo" kod mene.Pravi potop,uz jak vjetar i tuču,sitna čini mi se,ali u onoj buci i sijevanju nisam se ni usudio gledati kroz prozor  :o .Izgleda da je protugradna odradila posao jer su pucali na sve strane.Oblak je bio ogroman i opasan,čitao sam meteo forume dosta štete je po SLO napravio prije nego je došao.Otišao je prema Varaždinu i dalje Podravina sigurno je napravio i drugdje probleme  >:(
Evidentirano

Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #63 na: 27 Svibnja, 2009, 09:58:04 »

Na svu sreču nije bilo tuče na potezu varaždin-v.toplice-ludbreg,jedino je bio dosta jak vjetar.
Evidentirano

I onda neš pil
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #64 na: 31 Svibnja, 2009, 16:55:38 »

Da, pucali su i kod mene na taj oblak kao ludi, iz 3 smjera. Poslije sam čuo da je u okolici Kloštra Podravskog bilo samo malo sitne tuče bez nekakave značajnije štete, izvan zone vinograda na Bilogori.
Bilo je jakog vjetra, i nešto mladica potrganih, ali to se ne može izbjeći u ovoj fazi, i bez vjetra mi se lome dok se ne zavežu za žicu.
Evidentirano

psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #65 na: 07 Lipnja, 2009, 21:47:54 »

u ovodoba prošle godine 17.6.08. me potukla slaba tučica. napravila neznatne rupe u lišću. reagiral sam s chromosulom i cuprablauom. po savjetima stručnjaka. za dva tjedna mi se lišće pretvorilo u jesenske boje, a bral sam cvebe. kaj sam pogrešil?
Evidentirano

pime ga pime ga
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #66 na: 07 Lipnja, 2009, 22:47:25 »

u ovodoba prošle godine 17.6.08. me potukla slaba tučica. napravila neznatne rupe u lišću. reagiral sam s chromosulom i cuprablauom. po savjetima stručnjaka. za dva tjedna mi se lišće pretvorilo u jesenske boje, a bral sam cvebe. kaj sam pogrešil?
Kaj su cvebe?  ;D Gole peteljke ? ;D Zapravo tuča nije napravila tolku štetu,ali ti si sa špricom još odmogao.Ak te zanima,a dobro je znati,ne daj bože da zatreba imaš tu http://www.vvvforum.eu/index.php?s=189 kao i lanjska arhiva o zaštiti bilo je i drugdje tuče pa se negdje u to vrijeme o tome raspravljalo  ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #67 na: 07 Lipnja, 2009, 23:24:23 »

cvebe su inace suho grozde, tj.grozdice.. samo u njima ima malo soka dok je ovo pretpostavljam bilo sve suho.. grdo.. :-[
Evidentirano

psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #68 na: 07 Lipnja, 2009, 23:45:34 »

cvebe su inace suho grozde, tj.grozdice.. samo u njima ima malo soka dok je ovo pretpostavljam bilo sve suho.. grdo.. :-[
smijte se vi obadvojica. ove godine sam malo pametniji i ne slušam lokalne međaše. no, kaj sam rekel za cvebe, znam kaj je to. ja zapravo brao jesam isušeno, a ne osušeno grožđe, osipano, čak ni trulo, a na veselje mojih krasnih dobronamjernih međaša. ali budu oni vidli!
Evidentirano

pime ga pime ga
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #69 na: 08 Lipnja, 2009, 02:13:33 »

smijte se vi obadvojica. ove godine sam malo pametniji i ne slušam lokalne međaše. no, kaj sam rekel za cvebe, znam kaj je to. ja zapravo brao jesam isušeno, a ne osušeno grožđe, osipano, čak ni trulo, a na veselje mojih krasnih dobronamjernih međaša. ali budu oni vidli!
Ma ne smijem se ja tuđoj nesreći  ;) nego kako su onda oni prošli s tučom i grožđem ,ak su susjedi,a tebe savjetovali ?
Evidentirano

psycho
Novak
**

open your mind

Email
« Odgovor #70 na: 09 Lipnja, 2009, 21:05:54 »

bez posljedica, naravno
Evidentirano

pime ga pime ga
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #71 na: 16 Lipnja, 2009, 22:24:31 »

veceras citam da je grdo nevrijeme tuklo medimurje i tamosnje vingorade, vocnjake i vrtove.. da li netko od tamo moze reci malo detaljnije o situaciji?
Evidentirano

mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #72 na: 17 Lipnja, 2009, 09:49:15 »

veceras citam da je grdo nevrijeme tuklo medimurje i tamosnje vingorade, vocnjake i vrtove.. da li netko od tamo moze reci malo detaljnije o situaciji?

kod mene na srecu samo lagana solika, nema znacajne stete. U nekim djelovimai cupalo drvece i stete na usjevima od tuce su vece.
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #73 na: 17 Lipnja, 2009, 15:54:01 »

gledam HZPSS-ove stranice i ne mogu vjerovati ???Međimursku županiju juće poharala tuća a njihovi strućnjaci se danas nisu udostojili dati preporuku za sanaciju oštećenih kultura!Sretne li države koja ih plaća za neobjavljivanje takvih vanrednih obavjesti...joj poludim...odmah bi bili na burzi da sam im ja šef...no možda,ak ovo pročitaju, objave preporuku SUTRA :'(
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #74 na: 18 Lipnja, 2009, 20:12:47 »

Oni su "državna uprava" ;D
Evidentirano

Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!