Pozdrav svima. Novi sam član i bavim se voćarstvom. Imam 10 ha jabuka i 1 ha krušaka. Još proširujem voćnjak.
Pa evo da se predstavim jer sam se upravo registrirao. Ja sam Tomislav. Imam posađeno 3 ha kruške, podloga sjemenjak. Ukupno 2.000 komada. Sorte su naravno najvećim dijelom Vilijamovka onda zatim Santa Maria, Abbe Fetel, Boškova, Klapov ljubimac, General Leclerc, Pakamova. Nasad je podignut u 2 mjesecu prošle godine. Za sada se uspješno borim sa bolestima i nametnicima, a najviše me strah bakterijske paleži. Čitam ovdje o rezidbi i moram priznati da slabo ima literature kod nas. Ja sam formirao prvu etažu, ali trebam ići na praksu kod nekoga tko stvarno zna o tome.
Ovo ja zovem hrabrost...podići 2000 kom, a ne biti siguran kako orezivati.....Svakla čast i puno sreće.
I jedno i drugo. :DPrimjetio sam da većinom neradnici najviše viću i govore da ništa ne treba raditi i da je sve ludost jer valjda ako se što više radi onda će se oni više isticati i biti uoćeni.:)Bilo kako bilo sve čovjek naući.Ja sam formirao prvu etažu tek jer je voćnjak ušao u prvu godinu i tu nije bilo puno kemijanja.U ovogodišnjoj rezidbi sam skratio provodnicu na oko 40 cm iznad prve etaže da se na toj visini formira druga etaža i savijao sam grane prve etaže...iduća rezidba će biti kompliciranija i tu već moram ići na praksu kod nekoga tko stvarno zna.