Evo našao sam ti ja post od Razora :
Razor:
Nemam šta o tome pisati, svake godine isto pišem i sve je o tome rečeno. Pogledajte arhivu zaštite prijašnjih godina, bar je na vrhu, pa se ne morate spuštati do 20 i nekoje stranice.
Upravo radi ovakvih slučajeva radimo arhivu prskanja. Sigurno ste se zapitali zašto je to tako.
Ovo je od 2009., isto takvo postoji od 2008. pa od 2007., mislim da ima nešto i u 2006. kada sam počeo pisati na forumu. Da se nekomu hoće, samo na osnovu čitanja starijih postova svatko si može izraditi svoj kalendar prskanja gledajući najbolja riješenja i komentare neovisno od bilo kojega proizvodnog programa

Naravno, uvijek je lakše tražiti sve na tanjuru.
"Godinama već nakon rezidbe koristim kombinaciju Nordoxa i bijelog ulja. Zašto? Zašto ne crveno ulje npr?
Zato jer ima manje bakra i zato jer je skuplje. Tko ima više od 3 šprice crvenog ulja za nasad zna zašto.
Osim oko 1500 trseva vinove loze, imam i malo preko 100 voćaka pa mi je to dosta veliki trošak, a takoreći osnovno je prskanje. Koncentraciju Nordoxa možete i podebljati i onda se puno efikasnije lijepi na stablo. Osnovna koncentracija je 0,15-0,2 % koliko se sjećam i na to stavite 2-3% bijelog ulja. Naravno treba voditi računa i koja je fenofaza i proporcionalno tome smanjivati koncentraciju prilikom bubrenja i otvaranja pupova. Prskalicu nakon Nordoxa je potrebno dobro oprati ( minimalno 3 puta), jer to je jednovalentni bakar (crveni), duplo teži nego npr. cuperblau (plavi). Naravno da se tako može napraviti i plavo ulje kombinacijom Cuperblaua, Caffara, Championa...itd s bijelim uljem. U čemu je prednost crvenog bakra (Nordox, crveno ulje) naspram plavog bakra ( Cuperblau, Caffaro, Champion, Neoram, plavo ulje itd.) Utvrđeno je da bakar I ( crveni) ima akaricidno djelovanje, znači da dodatno djeluje na grinje i paučnjake za razliku od plavog, bakra II. Dodajmo još tome bijelo ulje i stvar je zasad riješena, barem do otvaranja pupova.
Dakle : Nordox 0,2% + bijelo ulje 2-3%
ili
Cuperblau, Caffaro, Champion, Neoram itd cca 0,5-0,8%( ovisno o preparatu) + bijelo ulje 2-3%
ili gotovi preparati - tipa crveno ulje 2-3%, u fazi vunastog pupa 1,5% ili vidio sam da se reklamira od Veterine tzv.modro ulje"