blitva jel to misliš na pijani forum ?Tamo mi je admin rekao da se duhanom može potuči uši, ja rekao jel kupuješ duhan ili ga sadiš ?Jer ako duhan kupuje on se u toku godine šprica s kemijom i to sam dao s priloženim linkom faze tretiranja duhana i otada mi je admin nešto zašutio !
Naravno da pratim sve rubrike foruma pa i vočarstvo i imam skoro sve vrste vočaka koje su zastupljene u kont. dijelu, no to je sad nebitno.Evo što poštovani kolega izjavljuje; Ako mu je toliko stalo do buba-mara (a očito nije!), protiv gusjenica jabučnog savijača i ušiju preporučam mu GRANUPOM u količini od 150 ml hektar ili MADEX u količini od 50 ml na hektar.
Evo da i ja poput Ivana,Luke … završim svoje filozofiranje na ovom forumu...dolaze mladi,odoh ja u penziju.Koga sam ja to penalil,vrijeđal,pakiral isl.?!Naravno da pratim sve rubrike foruma pa i vočarstvo i imam skoro sve vrste vočaka koje su zastupljene u kont. dijelu, no to je sad nebitno.Evo što poštovani kolega izjavljuje; Ako mu je toliko stalo do buba-mara (a očito nije!), protiv gusjenica jabučnog savijača i ušiju preporučam mu GRANUPOM u količini od 150 ml hektar ili MADEX u količini od 50 ml na hektar.Ribek tebi želim svako dobro ,a dragom kolegi Gabri posebno zahvaljujem na prethodnom postu!Neke stvari stvarno nemaju logike!
Gabro,a ko je kad omalovažaval rad ekološki orijentiranih forumaša?U odnosu na njihov naćin pisanja i gledanja na ostatak forumaša.Oni koji su ovdje iz razloga da uvide kako bi poboljšali svoju proizvodnju,i preventivno nešto spasili,..bar pišu iskreno o tome što rade(pa sviđalo se to kome il ne),no ima tu dosta osviještenih koji uviđajem u stanje nasada ne prezaju posegnutim na kraju za drastićnim mjerama da bi sčuvali ostalo,no o tome mudro šute.I osim obićnog piskaranja još iz nijednog posta čovijek ništa nije mogo naućit,pa sam pokušao potaknuti takav naćin komunikacije.Jedini koji je do sad priznao svoje uspjehe,il neuspjehe na tom polju je forumaMmihael,i njemu svaka ćast.Šteta što nema više vremena jer je jedini iskazao volje da podući nekog u ćemu griješi ,il uspijeva na tom polju djelatnosti.
Lijepo,lijepo si to sroćio.Nemam ama baš nikakav prigovor.Ak me sjećanje dobro služi,na tvoj post je prvi reagirao kolega Pirou uz preporuku:"Sumpor,Gabro sumpor"
Nego, vidim da na forumu raspravljate o ekološkoj i da je dosta polemika i oštrih riječi palo. Imam ideju da predložiš na forumu jedan posjet vinariji Bolfan da konačno ljudima na licu mjesta pokažemo što znači ekološka i organska proizvodnja u vinogradu – da obiđemo vinograd, podrum, da napravimo kratku degustaciju, da svatko kupi bocu-dvije vrhunskog eko vina Evo, to je moja inicijativa jer mi je stvarno stalo da ljude educiramo u tom smjeru. Apsolutno mi je jasno da su ljudi skeptični dok ne vide na konkretnom primjeru i zato predlažem taj susret, dali će to biti 5 ljudi ili deset, nije bitno.
Evo C/P dijela maila od luke985Pa ako ima zainteresiranih mogli bi organizirati nekakav strucni izlet
Lako vinariji koja je napravljena iz hobija i ima neograniceni dotok sredstava,mogu filozofirati o bilo cemu,slicna vinarija postoji i na Peljescu,takodjer dobiva nagrade za vino i isto napravljena iz hobija i hrpe love iz proizvodnje elektricnih kabela,samo za ovog prvog ne znam,ali za drugog znam da je zbog toga zanemario osnovnu i profitabilnu djelatnost i ono jebes par stotina zaposlenih dok se ja ku... s vinarijom
No dobro, poanta je ocito da se moze. E sad kolika su ulaganja to je druga tema i ocito je da ne moze svatko to isfinancirati osim onih najimucnijih.
Poanta je u tome da cu radije npr.tebe saslusati,koji zivis od toga i radis u skladu s tim da uspijes to prodati i prezivjeti,nego nekog ko si nije kupio jahtu,avion,nego,ajmo saditi vinograd i filozofirati drugima kak treba raditi,nema veze kaj se u ovom stoljecu to ne bu isplatilo jer nema veze kad to radim iz zajebancije