xclub
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #15 na: 18 Travnja, 2018, 06:52:04 » |
|
Nije kasno, umjesto 3 dcl/10l stavi 2 ili 1 dcl i obavezno nešto protiv cvrčka. Chromorel, Nurelle ili koje drugo sredstvo, što nađeš.
Fala puno, dečki!!! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
pozdrav!!!
|
|
|
tomislav pikehunter
SIGEČKA NINĐA
Mlađi novak
NIGDAR NE BILO DA NEBI NEKAK BILO
|
 |
« Odgovor #16 na: 19 Travnja, 2018, 06:03:42 » |
|
...ja ču u subotu sa antracolom+demitan...90% su listići vani...prvo špricanje je bilo ulje+sumpor iliti cossan...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
matt750
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #17 na: 19 Travnja, 2018, 08:59:41 » |
|
Hmm, može savjet. Jučer sam obavio prvo prskanje sa Antracolom WG i sumporom.
Pupovi su bili nabubreni i krenuli su se pošteno otvarati. Prema savjetu iz Bayera ako prskam prema njihovom programu crveno ulje nije bilo potrebno pa nit nisam s njim prskao.
Nego, stavio sam 0,3 l sumpora na 100l. Da li je to bilo premalo?
Koliko staviti sumpora sljedeći put? I da li je već potrebno špricati sa Decisom protiv cvrčka? 27.4. planiram drugi put prskati pa da ga ubacim?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #18 na: 19 Travnja, 2018, 21:19:15 » |
|
Ok,crveno ništa...sumpora si mogo stavit 2% bez brige,pa di zracunaj svoj postotak koji si imao  ,...kolko sam čuo na predavanju cvrčak se javlja pod kraj sestog,pocetkom sedmog pa bi tu trebalo nesto poduzet ( actara,nurelle,chromorel).sumpora za sljedeci spric..ovisi u kojoj fazi budes....ja bi tako do 1% jos ovaj put,o dalje po uputstvu s deklaracije.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #19 na: 19 Travnja, 2018, 21:22:42 » |
|
...ja ču u subotu sa antracolom+demitan...90% su listići vani...prvo špricanje je bilo ulje+sumpor iliti cossan...
pa ulje + sumpor se bas ne preporuca,al ak jesi ...sta sad...valjda nema posljedica
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bronx
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #20 na: 20 Travnja, 2018, 10:42:32 » |
|
ja osim modrog ulja do sredine 5 mjeseca ne špricam ove godine, osim kaj ću ga pošteno sumporit sa sumporom u prahu  tak da bude sve žuto  to nikad nije škodilo.. a sa špricanjem idem čim kasnije. Prošle godine sam protiv pjegavosti jedno 2 puta šprico u 4 mj, ove god ću probat bez toga.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #21 na: 02 Svibnja, 2018, 06:21:24 » |
|
Isao sa Delan+ Stroby prije najavljenih kisa.
Uocio sam da Delan vise nije registriiran za zastitu vinove loze (protiv plamenjace). Otkad to?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
thragos
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #22 na: 02 Svibnja, 2018, 09:18:59 » |
|
Danas 1. kropljenje sa veritom i sumporom. Stanje saroliko, od 10 - 100 cm. Ako ovakvo vrime nastavi berba od polovine do kraja 8. mjeseca! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lovator
|
 |
« Odgovor #23 na: 02 Svibnja, 2018, 14:05:50 » |
|
Isao sa Delan+ Stroby prije najavljenih kisa.
Nisi stavio sumpora?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #24 na: 03 Svibnja, 2018, 04:52:58 » |
|
Ne, Delan se ne smije miješati sa sumporom, a i da smije cemu? Stroby je, ako se dobro sjecam naziva, lokalni sistemik i on je sasvim dovoljan u ovoj fazi.
Sumpor mogu koristiti kasnije, tim vise ako ne bude kise (onda nema ni plamenjace) pa samo njega upotrijebim tijekom svibnja mjeseca.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
tatko
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #25 na: 04 Svibnja, 2018, 08:38:42 » |
|
Delan je odličan preparat djeluje i na Pegavost vinove loze (Phomopsis viticola).
Ja sam prednost dao Poliramu + Sumpor, taman prije kiše kontaktni. Kod mene nije bilo kiše punih 25 dana.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Jeremija
|
 |
« Odgovor #26 na: 04 Svibnja, 2018, 19:45:08 » |
|
I ja sam isto stavio polyram i sumpor.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I onda neš pil
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #27 na: 04 Svibnja, 2018, 19:47:28 » |
|
sumpor može iću sa delanom.bdw.sumpor je za pepelnicu,a ne za plemenjaču
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lovator
|
 |
« Odgovor #28 na: 04 Svibnja, 2018, 20:06:09 » |
|
Ja zakasnio pošpricati prije ove kiše (kiša). Sutra (prije podne) bi trebalo biti dobro pa planiram obaviti špricanje. Čime da sutra pošpricam?
Tnx
Imam Crystal, ali čitam u uputama da se prvi put primjenjuje krajem cvatnje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #29 na: 04 Svibnja, 2018, 20:45:13 » |
|
da,...možeš ridomil + neki triazol tipa Domark,Strob i sl. uz sumpor za pepelnicu
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|