Pozdrav za sve , ja sam novi clan na forumu . Pratim Vas vec odavno ali tek sad odlucih da se prijavim na forumu . Zaljubljenik sam u gajenju vinove loze. Moj manji vinograd nalazi se u mjestu Golubovci (prigradsko naselje Podgorice ) Crna Gora . Danas sam uspio izdvojiti malo slobodnog vremena i odraditi prvu zastitu posle cvatnje , koristeci ridomil+falkon + singum . Na mnogim grozdovima sam primijetio razudjenost bobica sa dosta osusenosti cvati . U pitanju su vrste vranac , razaklija i kardinal . Sta vi mislite , dali je u pitanju botritis ?
Vrlo vjerojatno. Postavlja se pitanje, što sad? Možda tek da umiriš savjest, pri slijedećem špricanju staviš neki ozbiljniji botricid? Ne znam bi li koristilo? Signum je ok, ali je to tek pola Cantusa, po sastavu. U svakom slučaju, pred zatvaranje grozda morat ćeš dobro botricidom proprskati grozdove, jer poslije više nema pomoći. A dotle se dobro boriti protiv moljca, kad jave savjetodavne i pepelnice, jer ako još i to izazove trulež (čak kiselu) moraš spašavati berbu pri niskim šećerima.