VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 17:16:17

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2016. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 19 20 [21] 22 Dolje Ispis
Autor Tema: 2016. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 171422 puta)
Soviljnjak
Mlađi novak
*

Podravina okolica Koprivnice

Email
« Odgovor #300 na: 26 Kolovoza, 2016, 08:21:51 »

fitobotryfun 7% kalij
potasol 8% kalij + 20 %silicij
ktc ,comet 57 kn lit

sigurno pomaze
Evidentirano

jura4
Novak
**

Email
« Odgovor #301 na: 26 Kolovoza, 2016, 13:38:09 »

ne, ne mislim na vinobran, pojelo mi cijeli post a nisam uopće gledao, oprosti... vidi preporuku od šubića za 4.8. da vidiš zbog čega ne ponoviti tretiranje pirimetanilom. Mislim da je switch najbolji izbor i po efikasnosti (ma da je Cantus isto tu negdje no zbog karence ja ne bih išao s njim), ali moraš sam procijeniti. Iza switcha na listi mi je teldor koji inače u SAD-u ima nula dana karencu... Svi ovi preparati koje su kolege naveli djeluju, slažem se, isprobano i to je karenca nula dana no najviše od svega trebalo bi sunčano vrijeme i dosta vjetra... Moje povjerenje je na strani switcha, a ti procijeni sam...

LP
Evidentirano
whitedragon_
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #302 na: 26 Kolovoza, 2016, 15:01:08 »

Teldor ima nula dana karencu u SAD-u?
Evidentirano

što čovjek trijezan misli, to pijani govori. In vino veritas.
Soviljnjak
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #303 na: 26 Kolovoza, 2016, 15:07:42 »

teldor + potasol karenca za teldor 14 dana vrlo jaka zaštita
Evidentirano

kokolo
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #304 na: 26 Kolovoza, 2016, 16:13:33 »

ja sam pomiješal teldor i potasol i umjesto mutne mjesavine kakvu cini teldor nastala je neka prozirna mjesavina ko ledeni caj tak da ne znam kolko je to pametno skupa buckati.

jeremija grasevinu ne budes bral jos barem dva tjedna minimalno, a ako vec sad imas botritis za dva tjedna ne budes imal nikaj. opleti sa switchom, ako i poberes unutar karence koji dan ko ga šiša.
Evidentirano
jura4
Novak
**

Email
« Odgovor #305 na: 26 Kolovoza, 2016, 17:36:42 »

Teldor ima nula dana karencu u SAD-u?

https://www3.epa.gov/pesticides/chem_search/ppls/066330-00035-20070205.pdf

ovo je 10 godina stari dokument... ali u principu da.Ukoliko ima karencu po "novom" sigurno nije veća od 7 dana za grožđe (kod njih, mi se naravno držimo svojih restrikcija!!!)
Evidentirano
Goran159
Novak
**

Email
« Odgovor #306 na: 26 Kolovoza, 2016, 21:28:15 »

Nemojte kupovati to, to je obično kalijevo tekuće gnojivo sa 7% ak se ne varam K2O.
Ima na tržišti kalijevih tekućih gnojiva, puno jeftinijih.
... ak me kužite... malo proguglajte....

Meni je sasvim svejedno, ali ne pricam bezveze i napamet, znam koliko mi je fitobotryfun pomogel 2014. I koliko mi je potassol "pomogel" 2015. Tako da se ja uvijek vracam fitobotryfunu
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #307 na: 30 Kolovoza, 2016, 18:47:58 »

Jučer pošpricao s pottasolom i vinobranom za probu da vidim dal će imat kakvog efekta.
Evidentirano

I onda neš pil
misko7
Mlađi novak
*

Centar svijeta

WWW Email
« Odgovor #308 na: 30 Kolovoza, 2016, 20:50:47 »

koju si koncentraciju stavljao Jeremija
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #309 na: 31 Kolovoza, 2016, 08:27:53 »

pottasol 0,4 ako se šprica samo zona grožđa a inaće ga ide 0,5%,a vinobran 0,2%.
Evidentirano

I onda neš pil
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #310 na: 01 Rujna, 2016, 13:11:09 »

Valjda na isti način kako sprječava octikavost vina u vrlo malim količinama, tak nešto mislim. Primijetio sam prisutnost vinskih mušica nedavno u podrumu, prokapala mi jedna pipa pa se skupljale. Inače već tri zime za redom su blaže, nema smrzavanja gamadi, tako da očekujem pojavu vinskih mušica i u vinogradu, a one uzrokuju kiselu trulež grožđa, octeni smrad.
Sviđa mi se ideja s vinobranom, nažalost već sam štrcnul swich kao zadnje.

Inače, zašto skupi pyrovin? Vinobran 1 kg košta manje od 30 kn, mirisom i okusom potpuno ravan razvikanom pyrovinu. Svi veliki vinogradari koriste vinobran, mislim čak i naš Košutić. Koshpa ?
Da, vinobran pyrovin sve je to isto. Pyrovin je komercijalni nazive te i te firme.

0,2% koncentracija vinobrana na beskonacno mnogo kisika, mislim da se odgovor namece sam po sebi...
Evidentirano

Soviljnjak
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #311 na: 01 Rujna, 2016, 15:11:38 »

Valjda na isti način kako sprječava octikavost vina u vrlo malim količinama, tak nešto mislim. Primijetio sam prisutnost vinskih mušica nedavno u podrumu, prokapala mi jedna pipa pa se skupljale. Inače već tri zime za redom su blaže, nema smrzavanja gamadi, tako da očekujem pojavu vinskih mušica i u vinogradu, a one uzrokuju kiselu trulež grožđa, octeni smrad.
Sviđa mi se ideja s vinobranom, nažalost već sam štrcnul swich kao zadnje.

Inače, zašto skupi pyrovin? Vinobran 1 kg košta manje od 30 kn, mirisom i okusom potpuno ravan razvikanom pyrovinu. Svi veliki vinogradari
koriste vinobran, mislim čak i naš Košutić. Koshpa ?

očekujem pojavu vinskih mušica i u vinogradu, a one uzrokuju kiselu trulež grožđa

to nije tako vinska mušica nemože utjecati na kiselu trulež već octena mušica koja ima rilce sa čime buši kozicu bobice a vinska to nemože
neki dan slušao predavanje o tome od savjetodavne službe kop- križevačke županije

Evidentirano

Soviljnjak
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #312 na: 01 Rujna, 2016, 15:20:31 »

kome se pojavljuje kisela trulež sada još može utjecati na nju sa mamcima za octenu mušicu
Najučinkovitija metoda praćenja i suzbijanja odraslih oblika vinske mušice pjegavih krila ("octene mušice") je postavljanje hranidbenih mamaca. Najbolje ih je napraviti od plastične ambalaže, zapremine 0,5 litara. Otprilike 3 do 4 cm ispod čepa flaše izbuše se 4 simetrično smještene rupice promjera 5 do 10 mm. U tako priređene plastične flaše se ulijeva jabučni ocat do približno trećine ili polovine zapremine. Osim jabučnog octa mogu se još koristiti vinski ocat ili vodena otopina kvasca s dodatkom šećera.
i što više tih flaša
Evidentirano

kaca
Mlađi novak
*

Razlog zašto se bavim vinogradarstvom? Volim piti

Email
« Odgovor #313 na: 03 Rujna, 2016, 22:59:45 »

fitobotryfun 7% kalij
potasol 8% kalij + 20 %silicij
ktc ,comet 57 kn lit

sigurno pomaze

Nisam dobro razumio što bi bila tvoja preporuka i što je to ktc, comet po 57 kn?
Evidentirano
Goran159
Novak
**

Email
« Odgovor #314 na: 04 Rujna, 2016, 06:53:14 »

KTC i Comet su imena trgovina, 57kn je cijena litre potassola
Evidentirano
 Str: 1 ... 19 20 [21] 22 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!