samo nek ne pretjera s muškatom.moj jedan sused je nalil preveć muškata u r.r i jebajga..nije to baš preveć pitko,osim kaj je prejako.
Kao što sam napisao ima 48 čokota muškata oko 300 r.r.i negdje oko 150 graševine neznam točan broj,sad neznam dal je to puno muškata jer ja ga nemam ništ,neznam kakvi su omjeri.A dosta če ga i propast,preko 50%.
Pitanje je dal ima uvjete za to.
Sad neznam dal se mu isplati sve brati zbog ove količine muškata,a ni nemože brati prije 22.jer je prvog špricao sa switchem.
Koji su to uvjeti?
Pa da ima barem jednu praznu bacvu di ce mu muskat otkipiti. Jedan jedini uvjet..
Zna li tko di nabavit suhi led?
Što se toga tiče nema problema,bačvi ima i više neg mu treba.
ovako nisam nista naso konkretno u dosadasnjim temama sto trazim ovako uzeo sa si dve plasticne posude kao kante od 50 litar preuredit cu ih kao bacve pa cu si napravit tak 40 lit sauvignona i sivog pinota e sad da li raditi kakvu maceraciju kod ove dvije sorte koliko dugo na koji nacin.... el ima tko kakvu preporuku ili da ne radim nista tj odma prešam
Pomoć!Što da radim brao sam u četvrtak i ostavio mošt na taloženje.grožđe je bilo do 10 % truleži stavio sam između 11-13g vinobrana, međutim mošt mi se sporo taloži gotovo da nema razlike.pošto sam pročitao da bi se trebao istaložiti u roku od 24-36h pa me malo uhvatila panika što da radim, mošt se nalazi ukacama od 500 l POMOÆ