VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 13:01:15

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Voćarstvo
| |-+  Voćne vrste
| | |-+  Kupina i malina
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 9 10 [11] Dolje Ispis
Autor Tema: Kupina i malina  (Posjeta: 92327 puta)
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #150 na: 03 Travnja, 2014, 03:50:54 »

Koliki je prinos po jednoj šibi, to ti stvarno neznam, ustvari nisam nikada obračao pažnju na to ali 10 metara če ti biti dovoljno za vlastite potrebe. Maline ne sazore sve odjedamput pa ih moraš brati svakih par dana, barem naše su takve. Nekada smo pravili marmeladu i kuhali sirup ali sada im je rodnost pala i trebalo bi ih presaditi na drugo mjesto. Za svježu uporabu ih je još uvijek dosta, za nas i za susjede.
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #151 na: 04 Travnja, 2014, 17:24:41 »

Budem nabavio dvije tri sadnice maline pa cu ih zapocetak razmnoziti na nekih 5m, tada cu vidjeti koliko meni toga treba.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #152 na: 05 Travnja, 2014, 09:38:09 »

Vraga,same će ti se razmnožit,..i gdje treba,i gdje ne treba >:( .Nije to ko kupina pa da ima neke kulture,prosto podivlja.
Evidentirano
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #153 na: 06 Travnja, 2014, 06:19:18 »

Vi i vaše maline.
A i ti SAS, baš si morao pokrenuti tu temu i prisjetiti me da sam jednom kolegi s posla obečao sadnice malina.
Lijepo sam počeo iskopavati mlade tek niknule maline i stavljati ih u malo veče teglice za presadnice i kao poslije ču ih dobro zaliti da se ne posuše a baš mi je i pipa sa vodom iz šterne u blizini. I tako ti ja veselo iskopam več dvadesetak malina i gledam kako baš i nije nešto ova kiša namočila zemju, na 20 cm potpuno suho.
E nije bilo dugo suho, ja bedak zaboravil da sam od hidropaka pa do vrta uz malinjak potegnuo alkaten cijev za zalivanje vrta i pranje auta, i još se čudim kaj to puše iz zemlje, dok me nije zalilo.
Veli meni žena, sad buš si zapamtil kuda ti ide cijev od vode. Kao prvo to je tvoja cijev, za tvoj vrt, a kao drugo tu cijev budem još sto puta cviknul ako je ne zakopam barem na 80 cm dubine.
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #154 na: 06 Travnja, 2014, 10:05:21 »

Vraga,same će ti se razmnožit,..i gdje treba,i gdje ne treba >:( .Nije to ko kupina pa da ima neke kulture,prosto podivlja.

Auuu onda je to ko bambus, znači nebudem imao brige kako bude rasla.  :D

Vi i vaše maline.
...
Veli meni žena, sad buš si zapamtil kuda ti ide cijev od vode. Kao prvo to je tvoja cijev, za tvoj vrt, a kao drugo tu cijev budem još sto puta cviknul ako je ne zakopam barem na 80 cm dubine.

®ene jedva čekaju da prigovore i čim malo nešto zezneš one su već tu !  :D
Evidentirano
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #155 na: 22 Rujna, 2014, 10:05:10 »

Kak ste prošli ove godine sa malinama i kupinama? Kod mene maline odlične krupne i zdrave. Kupine su mi bile dobre do cvatnje, a onda bolest i skoro svi plodovi su propali. Kupina je bilo nešto malo za pojest. Greška je moja što imam u istom redu i maline i kupine pa maline počnu prije dozrijevat, a ja onda prestanem prskat i kupine. Dali ste nakon cvatnje i u cvatnji prskali kupine i sa čime ?
Evidentirano
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #156 na: 22 Rujna, 2014, 14:26:05 »

Prvi rod malina je bio dobar a ovaj sada je lošiji ali ih ima onako za usput najesti se. Maline ne prskam. Nekada smo ih imali puno, da smo kuhali pekmez ali smo se zasitili pekmeza, pa ih sada imamo tek toliko da je za svježu potrošnju
Evidentirano
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #157 na: 21 Srpnja, 2015, 23:05:54 »

Maline rodile drugi put ove godine i bas sam zadovoljan s tom sortom jer ih ima cijelo ljeto.

* DSC_0319.jpg (131.79 kB, 640x480 - (hitova: 435 ).)
Evidentirano
 Str: 1 ... 9 10 [11] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!