VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 16:28:13

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Voćarstvo
| |-+  Voćne vrste
| | |-+  Kupina i malina
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Kupina i malina  (Posjeta: 92343 puta)
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #30 na: 04 Travnja, 2010, 07:26:55 »

ja ti imam toga onak,par komada ,čist za sebe.vino se da stvarno složit da je fino,s tim kad pronađeš pravi omjer dodavanja šečera.ja tog napravim desetak litri,samo za najbolje prijatelje i to zbilja spijemo z guštom.ne kompliciram puno oko toga jer mi ionak nije bitno,ak rodi rodi ,ak ne ne,no ona svake godine rodi bez problema.potegnem je par puta na početku uz put kad i brajde sa bakrom(dok još nema lišća)i to je sve.samo kak si i napisal zajebancija je s tim pošto rodi skoro mjesec dana,pa to moraš svakih par dana brati.pa svaki dan miješati da se ne ukiseli,no vrijedi truda,pošto je krajnji rezultat odličan(ak nisi nekaj fulal).bez dodavanja šećera ni ne pokušavaj jer to se ne da piti od gorčine(isprobano).
imam i ja jednog prijatelja koji se time bavi već niz godina,pa kako je s plasmanom samog ploda imao stalno problema jer tu te prekupci stalno zakidaju na kvaliteti,te ti time skidaju cijenu,prešo je strogo na prodaju vina,no i tu je većinom muka.da bi to dao u neku lanac trgovina(vjerojatno nemaš te love za zakupit policu),pa on to prodaje ovak u vlastitoj režiji.uspije se nekak toga riješit (ima negdje oko 200O L ),ali kroz duži period tak da nemre najedamput dobit neku veću svotu love.pa možeš probat ak baš imaš volje,no i moja preporuka ti je da se prvo podrobnije raspitaš kako se i kamo to more plasirat.
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #31 na: 12 Travnja, 2010, 19:25:54 »

-Pozdrav,koliko si platila poštarinu?

45,00 kn. Pred 3 tjedna sam posadila na mjesto i dobro se drže, inaće ribiz je trogodišnji i malina, a ovo drugo je izgleda lani povaljeno, no sve je počelo listati, tayberry ima i cvijet i dva ribizla isto. Mislim da se isplati jer sam tu poštarinu platila za ukupno 14 sadnica, jedan paket.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #32 na: 29 Travnja, 2010, 20:47:32 »

Poučen iskustvom od prošle godine, danas pošpricao DRIN, magnesiogreen i fertina v koja ima kalij, jer situacija se ponavlja. Prošle godine sam izgubio cca 30 % uroda
Evidentirano
gramoxon
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #33 na: 28 Svibnja, 2010, 12:32:12 »

Poučen iskustvom od prošle godine, danas pošpricao DRIN, magnesiogreen i fertina v koja ima kalij, jer situacija se ponavlja. Prošle godine sam izgubio cca 30 % uroda

ja sam potegnul Fertinom G po kupinama i malinama. vidljiv nedostatak magnezija na kupinama-školski primjer.  pa budemo uspoređivali rezultate..
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #34 na: 29 Svibnja, 2010, 20:33:32 »

Ako fali kalija, a na kupinama se jako dobro vidi čega fali, Hascon je puno bolji i kvalitetniji preparat od bilo kakve fertine ili folifertila. Hascon je folijarno PK gnojivo. Univezalnim preparatima se najviše šopa biljku dušikom, koji uglavnom uopće ne treba, posebno ne za bolju rodnost! P, K i mikroelementi su bitniji.
Sastav Hascona M10AD
difosforjev pentoksid(P2O5), topen v vodi ..................................................................15%
bor (B) iz borove kisline, topen v vodi ........................................................................0,1%
mangan (Mn) Mn (EDTA), topen v vodi .....................................................................0,1%
kalijev oksid (K2O), topen v vodi ...................................................................................20%
molibden (Mo) iz amonijevega molibdata, topen v vodi ......................................0,01%
Nađite fertinu koja sadrži 20% K  ili Mg kao magnesiogreen ( 16%):o
Postoje puno bolja gnojiva i boljeg sastava, a petrokemija kao da živi u prošlosti, ništa čudno - oni su državna firma i ne mogu propasti, pa im je svejedno, pokvari im se HB sinteza amonijaka, nema problema poskupit ćemo gnojivo, jeftinije nego popraviti pogon, a ostalo mogu uvesti izvana >:(
Evidentirano

ijagunic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #35 na: 07 Lipnja, 2010, 12:26:18 »

Ja jucer stavio 10 komada u zemlju (dobio kontejnerske sadnice) i planiram staviti jos 3 jer mi taman toliko fali da si popunim...  ;D
Slike stavim iza sljedeceg vikenda kada budem imao aparat...

Bio prije toga u kupinjaku kod judi koji se bave uzgojem i dobio toliko informacija da sam se odusevio...
Nadam se da ce se uhvatit....
Evidentirano
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #36 na: 07 Lipnja, 2010, 21:06:40 »

ja sam potegnul Fertinom G po kupinama i malinama. vidljiv nedostatak magnezija na kupinama-školski primjer.  pa budemo uspoređivali rezultate..

kod mene zuje  pčele, tak da niš ne radim, ali malo je bolje nego prošle godine. Bumo videli za 20 dana.
Evidentirano
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #37 na: 15 Lipnja, 2010, 00:19:59 »

Ima li promjena sa žutilom. Ja baš ne vidim ništa, mogu špricat ko lud , ali ne vidim razliku. Još uvijek cvatu, ali sam morao pokositi danas.
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #38 na: 15 Lipnja, 2010, 07:38:21 »

Po zimi hitim malo pepela pod kupine, puno vrijedi.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #39 na: 15 Lipnja, 2010, 21:20:38 »

Zakaj ?
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #40 na: 16 Lipnja, 2010, 06:05:00 »

Pognojim.
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #41 na: 16 Lipnja, 2010, 06:30:15 »

Kalij.
Evidentirano
gramoxon
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #42 na: 16 Lipnja, 2010, 07:43:03 »

Ima li promjena sa žutilom. Ja baš ne vidim ništa, mogu špricat ko lud , ali ne vidim razliku. Još uvijek cvatu, ali sam morao pokositi danas.

Baš i nema promjene, vršni izboji tj. lišče na njima je žuto, pa lagano sumnjam na manjak željeza. S time da sam još jednom prskao istim. Ali zato ima cvjetova ! :o , ne gine špricanje Botritisa, pogotovo nakon ovih kiša. (upravo još jedan pljusak).
 Ovo kaj se tiče pepela je istina, puno kalija. Ima još jedna fora za kalij a to su ti kore banana.
Kalij je kak i dušik jako zariban, treba ga puno a i može se vezati u tlu pa biljka nemože do njega.

Evidentirano
Diabolic
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #43 na: 16 Lipnja, 2010, 09:56:25 »

Vjerojatno je ovo zadnje.
Evidentirano
gramoxon
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #44 na: 16 Lipnja, 2010, 11:16:07 »

znači ne gine 7-20-30 ili 0-20-30 + B  u jesen.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!