Ma, ne treba ni loza žicu ako ne želite, sustav uzgoja je princip!Režu se suhe grane od prošle/tekuće godine pri zemlji.
Više o uzgoju malina sam našla na stranicama min.poljoprivrede susjedne države www.minpolj.gov.rs ima na latinici u pdf, pod naslovom : "Priručnik za proizvodnju maline za svežu upotrebu"
Upravo sam raspakirala paket u kojem sam poštom dobila sadnice koje sam naručila na filip-g@net.hr i to ribiz crni Rosenthal po 10,00 kn, malina Autumn Blitz jesenska po 6,00 kn, i tayberry po 10,00 kn, sadnice su golog korijena, zapakirane u najlon, dobro izgledaju, ribiz ima debelu stabljiku i svaki ima po nekoliko pupova, isto tako i maline i tayberry. Zadovoljna sam sadnicama, vidjeti ćemo kak će se primiti, sad ih idem posaditi u tegle.
PozdravZanima me jel se ovdje tko na forumu bavi uzgojem kupina?Koliko sam istražival na internetu da kupina daje dobar prinos (do 3 kg po sadnici) kupinovo vino je skupo, litra preko 50 kn...rodi već drugu godinu, oko 3 špricanja na godinu, plantažni uzgoj.cijena sadnice 8knnajveći je problem berba koja traje oko 45 dana (svaki dan)svjestan sam da nemam dovoljno vremena za neki veći uzgoj, ali nekih 200 kupina mogu posaditi...svaka dodatna informacija iz ruke me zanima, iskustva, literatura, tablice, izračuni, sve me zanima