najfriškije vijesti iz G.Bistre, tj Poljanice od večeras, a u vezi stupova, veli vinogradar da ima samo drvene stupove nekalane od pitomog kestena i da već duraju 20tak g., ali ih je palio onak kak opisujete i još premazao sa rabljenim uljem, ima 1000čokota ...i da ih ima u svojoj šumi iznad vinograda, podno Sljemena , čovjek je pravi , svud me je prevezo da vidim kraj...
a kakav je efekat toga,pošto meni kolci sprhnu u području doticaja s zemljom gdje je najviše vlage + kisik i tu pucaju,a u zemlji su čist ok,tu gdje ih ti pacaš u galici.
Meni su rekli da frišku agaciju ogulim i da je ostavim u kanti s otopinom galice na dva tjedna. Mislim da je osmoza kriva za to da tako obrađen stup upije galicu sve do vrha i tako je cijeli zaštićen bez obzira na kritična mjesta. Meni ima logike. Mislim da se na fotografiji već vidi kak su stupi poplaveli za samo jedan dan. Pogotovo onaj lijevo. On je jedan dan dulje. Za pokus sam stavil i suhe grane, ali one baš ne piju.
Ovak se ruši agacija na vinograd. Betonski stupovi su zamijenjeni novima, a drvo ošlo za stupove. Ma sve je povezano, živjela priroda!
Ovdje na slici vidite vinograd koji je cijeli na drvenim stupovima.Stupovi su impregnirani u posebnom pogonu za impregnaciju u Karlovcu.Proizvodi ih firma Finvest corp.
posto jedan stup, karakteristike, dimenzije, impregnacija..?