70-ak... sorta Chardonnay,
prebrojao sam danas - ima ih 120... zasto pitas gabro?
Kontaktna sredstva se ispiru kad padne 20 mm.kiše a sistemici na 30mm.a ako staviš ljepilo onda mogu izdržati i 40.
Ma čisto iz znatiželje,nevezano za tebe osobno,primječujem da su najaktivniji u polivanju svim i svačim oni koji imaju stotinjak loza,a oni sa par hiljada se ili ne javljaju ili puno manje prskaju,do sada sam išao sa sumporom i bakrom dva puta a mladice su skoro pola metra i smatram da je to dosta netreba se trovat više nego što je nužno!
Zasto sad već idete tako jakim sistemicima protiv pepelnice,kad njezino vrijeme tek dolazi,...a sta onda?
a prijatelju moj, stekao si pogresan dojam... ja nastojim sto vise smanjiti broj prskanja i zato pitam, trazim savjete. Evo i meni je sada 1. svibnja tek drugo prskanje, doduse isao sam sa sistemikom za pepelnicu i kontaktnim za plamenjacu i crnu pjegavost - s obzirom na proslu godinu kada je bio pravi pomor u vinogradu - od tih 120 trsova ubrao sam 14 kanti grozdja., zelim odraditi te proslogodisnje nedace i preventivno ih suzbiti!
Kad krećete sa prihranom
Pola sata pisao post i onda ga pojelo sad mi se više neda pisat neka više urede ovaj forum ovo je gadarija!!!