|
SAS
|
 |
« Odgovor #75 na: 29 Travnja, 2015, 00:36:17 » |
|
@riba Je i nije, treba jedan spric prije cvatnje, prosla godina je bila katastrofalna, a "stedio" sam sa tretiranjem protiv bolesti. Vidio sam da su se poceli formirali "grozdeki" (pupovi za cvatnju) pa sam usput ubacio i Kidan. Slijedeci puta moram u vrijeme cvatnje i poslije vise nista jer mu je karenca 28 dana, a bas nakon tih 28 dana od cvatnje tj. kraj 7mj. krece dozrijevanje stolnog grozda.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #76 na: 29 Travnja, 2015, 04:48:49 » |
|
pitanje za znalce. Prskano je 10 dana prije ove kise (Nordox + sumpor) - najavljuju suho vrijeme. Ima li smisla sada poprskati (mankozeb + sumpor) ili da cekam?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
dasamec
|
 |
« Odgovor #77 na: 29 Travnja, 2015, 05:59:25 » |
|
@riba Je i nije, treba jedan spric prije cvatnje, prosla godina je bila katastrofalna, a "stedio" sam sa tretiranjem protiv bolesti. Vidio sam da su se poceli formirali "grozdeki" (pupovi za cvatnju) pa sam usput ubacio i Kidan. Slijedeci puta moram u vrijeme cvatnje i poslije vise nista jer mu je karenca 28 dana, a bas nakon tih 28 dana od cvatnje tj. kraj 7mj. krece dozrijevanje stolnog grozda.
Jedan spric prije cvatnje s botricidom znaci neposredno prije cvatnje, tj za otprilike mjesec dana, ovo sad je puno prerano
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
pirou
Novak

Ðurđevac
|
 |
« Odgovor #78 na: 29 Travnja, 2015, 06:48:34 » |
|
Molim forumaše koji špricaju s glupostima s kojima ne treba špricati da to barem ne objavljuju na forumu i ne zbunjuju ostale ! Hvala. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #79 na: 29 Travnja, 2015, 07:30:37 » |
|
Ne znam sto si pod time mislio. Prskam kako prema savjetima foruma tako i prema preporukama savjetodavne. Ako ti imas neki fantastican program zastite pomogni i nama neznalicama koji se eto nevjesto trude i slusaju preporuke agronoma.
Ako neces pomoci, onda molim te da se suzdrzis od komentara koji vise govore o tebi nego o drugima.
Hvala i dovidjenja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
dasamec
|
 |
« Odgovor #80 na: 29 Travnja, 2015, 07:39:25 » |
|
@pirou svaka cast na opazanju. to su ti ovi iz grada kaj se slabo kuže v grunt. btw. blitva mozes spricat i mislim da pirou nije mislio na tebe
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #81 na: 29 Travnja, 2015, 07:57:06 » |
|
ma znam da mogu prskati ali dal da cekam novu kisu ili da sada poplahnem trsje s obzirom na gore navedeno?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
gabro
|
 |
« Odgovor #82 na: 29 Travnja, 2015, 12:39:09 » |
|
ma znam da mogu prskati ali dal da cekam novu kisu ili da sada poplahnem trsje s obzirom na gore navedeno?
Blitva,može li pitanje,koliko loza imaš?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #83 na: 29 Travnja, 2015, 16:10:52 » |
|
70-ak... sorta Chardonnay, prosle godine ga satralo. Kao sto sam naveo prije 10-ak dana isao sa nordoxom i sumporom....a jucer pala kisa.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
|
Jeremija
|
 |
« Odgovor #84 na: 29 Travnja, 2015, 20:09:04 » |
|
70-ak... sorta Chardonnay, prosle godine ga satralo. Kao sto sam naveo prije 10-ak dana isao sa nordoxom i sumporom....a jucer pala kisa.
Budući da opet najavljuju kišu baci špric.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I onda neš pil
|
|
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #86 na: 29 Travnja, 2015, 21:33:56 » |
|
Ha nis,lupio danas Polyram+ Chromosul+Demitan
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Razor
|
 |
« Odgovor #87 na: 29 Travnja, 2015, 23:48:06 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Razor
|
 |
« Odgovor #88 na: 29 Travnja, 2015, 23:53:46 » |
|
Probajte za pepelnicu na lozi i za voćke, imamo dva nova preparata, Luna expirence i Dynali 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Jeremija
|
 |
« Odgovor #89 na: 30 Travnja, 2015, 05:53:38 » |
|
Ne ide više bakar u proljetno nakon listanja, samo neznalica pir 
Zašto onda piše na uputi od nordoxa protiv c. pjegavosti kad su mladice veličine 5-10cm?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
I onda neš pil
|
|
|
|