thragos
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #15 na: 10 Travnja, 2015, 07:19:46 » |
|
Ma bio je otvaran. Bacit ću ga ipak, prije me zabrinjava učinkovitost nego štetnost. Volio bih da se može ispitati valjanost ovakvih sredstava da se vidi koliko (ne)valja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Rašpa
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #16 na: 10 Travnja, 2015, 09:39:04 » |
|
Bacit ću ga ipak, prije me zabrinjava učinkovitost nego štetnost. A kuda ga misliš baciti? Misli na štetnost po okoliš. Ja bih ga ipak upotrijebio u malo večoj kocentraciji. Bakar ostaje bakar, a štetan je za okoliš ako ga baciš koncentriranog. Druga je pjesma sa kemijskim spojevima koji se mogu nakon nekog vremena promijeniti i priječi u neke druge otrove.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
thragos
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #17 na: 10 Travnja, 2015, 10:38:05 » |
|
I to što kažeš razmutiti ga u u večoj koncentraciji i pošpricati.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
MORDOR
|
 |
« Odgovor #18 na: 10 Travnja, 2015, 10:49:52 » |
|
Treba ga koristiti ja isto koristim sredstva kojima je istekao rok uporabe i nisam imao problema u svezi toga.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Branee
|
 |
« Odgovor #19 na: 10 Travnja, 2015, 12:08:42 » |
|
Ma iskoristi to, nije fitotoksican, eventualno moze slabije djelovati, eventualno
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Lokacija; Haloze - Zagorje Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi niti u najvecim kolicinama
|
|
|
|
dock
|
 |
« Odgovor #20 na: 10 Travnja, 2015, 20:36:01 » |
|
Do ne tako davno žestoka pića i med nisu imali rok trajanja,a ako se netko sjeti SDA obroka (ako se ne varam ) bili su iz vremena 2 rata.........dečki prvo zdrava pamet i logika pa onda bacanja i to sve skupa .....priroda ne prašta ! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nakon mene samo bog i vino....
|
|
|
|
dasamec
|
 |
« Odgovor #21 na: 12 Travnja, 2015, 19:25:39 » |
|
Danas posprical. 3 posto sumpora i 0,3 post nordoxa
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
igor421
|
 |
« Odgovor #22 na: 13 Travnja, 2015, 08:31:39 » |
|
Ja sam u subotu maznul s modrim uljem (2% koncentracija), pupovi su neravnomjerno razvijeni, uglavnom je vunasti pup oko 70 %, a ostatak još nije ni počel bubriti, ima tek nekoliko pupova da se nazire vrlo malo zelenog na vrhu. Inače kod mene na brijegu su u strahu od pojave gusjenica ljudi počeli špricati sa Chromgorom jer su ima tak savjetovali u lokalnoj poljoapoteci. Ja sam prilikom kopanja vinograda u subotu pronašel samo 3 žive gusjenice i 2 mrtve-smrznute i ne mislim špricati s takvim otrovom bezveze, i čisto sumnjam da ima smisla špricati unaprijed jer zasad nema štete na pupovima, a lani je u ovoj razvojnoj fazi već bilo jako puno ispijenih pupova.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lovator
|
 |
« Odgovor #23 na: 13 Travnja, 2015, 19:46:31 » |
|
Ja sam u subotu maznul s modrim uljem (2% koncentracija), pupovi su neravnomjerno razvijeni, uglavnom je vunasti pup oko 70 %...
Nije ti to bila "prejaka" koncentracija? Ja sam išao sa crvenim (prije tjedan dana) sa koncentracijom od 1,5%.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009
|
 |
« Odgovor #24 na: 15 Travnja, 2015, 05:44:00 » |
|
Prekjučer pošprical sa sumporom...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
|
|
|
|
riba
|
 |
« Odgovor #25 na: 15 Travnja, 2015, 05:58:41 » |
|
Nije ti to bila "prejaka" koncentracija? Ja sam išao sa crvenim (prije tjedan dana) sa koncentracijom od 1,5%.
Zasto prejaka,ako su pupovi još zatvoreni,Ja cu danas ići sa crvenim uljem 3 % .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
blitva
|
 |
« Odgovor #26 na: 15 Travnja, 2015, 09:20:12 » |
|
jel mogu ici sa bakrom (nordox) ako su mi se pupovi otvorili i pojavili prvi lisići?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Brckovljani
|
|
|
MarkoMarin
Mlađi novak
|
 |
« Odgovor #27 na: 15 Travnja, 2015, 11:38:51 » |
|
jel mogu ici sa bakrom (nordox) ako su mi se pupovi otvorili i pojavili prvi lisići?
a sumpor??
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lovator
|
 |
« Odgovor #28 na: 15 Travnja, 2015, 13:09:11 » |
|
Nema mi mojeg texta uz citat od @ribe.  trebalo je ići: Evo, kod mene je 90% u vunastom, a ima i slučaja gdje se vide zeleni listići. Zato mi se nekako čini "prejaka" koncentracija od 3%.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SAS
|
 |
« Odgovor #29 na: 15 Travnja, 2015, 14:50:19 » |
|
Ako su se vecina pupova otvorila i pojavili listici mislim da bakar vise nema sto raditi zbog fitotoksicnosti.
Dok u vunastom pupu bez problema moze ic koncentracija do 2% bezobzira na pojedinacnih zelenih listica jer je to premala doza za izazivanje fitotoksicnosti cijele biljke. Bas sam upravo u takvoj fazi 07.04. isao sa modrim uljem s 1.8% jer nisam vise imao sredstva, a i prije toga sam 10.03. spricao sa 3%. Ja imam rano i kasno stolno grozde pa mi na proljece krecu u razlicito vrijeme. Rane sorte vec sada imaju zelene listice i nevidim nikakvu stetu to kaj sam 07.04. spricao s modrim uljem sa 1.8%. Da sam imao jos sredstva sigurno bi isao s 2%.
Sumpor se moze prakticki koristiti kroz cijelu godinu, naravno treba pripaziti kaj pise u uputama i postivati karencu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|